Søvnbriller – Hva er det?

Søvnbriller er et produkt som er designet for å hjelpe mennesker med å sove bedre. De er laget av spesielle materialer og kommer i en rekke ulike stiler og design. Ideen bak søvnbriller er å blokkere det blå lyset fra elektroniske enheter, som telefoner, datamaskiner og TV-er, som kan forstyrre produksjonen av melatonin, et hormon som er ansvarlig for å regulere søvn-våkenhetssyklusen.

Søvnbriller har blitt testet for effektiviteten av å forbedre søvnen. En studie publisert i Journal of Clinical Sleep Medicine viste at søvnbriller som blokkerte blått lys hadde en positiv effekt på søvnen til personer med søvnforstyrrelser. Studien fant at personer som brukte søvnbriller før sengetid sov bedre og opplevde mindre søvnproblemer enn personer som ikke brukte briller.

Melatonin briller er en type søvnbriller som inneholder melatonin i form av et klistremerke eller en pakning som legges på brillene. Tanken bak melatonin briller er at melatonin vil hjelpe med å fremskynde søvnen og forbedre søvnkvaliteten. Noen studier har vist at bruk av melatonin briller kan ha en positiv effekt på søvnen til personer med søvnforstyrrelser, men mer forskning er nødvendig for å bekrefte effekten.

I dag finnes det et bredt utvalg av søvnbriller på markedet, noen med oransje brilleglass, andre med gult brilleglass og blålysbriller. Prisen på søvnbriller varierer, men de fleste kan kjøpes for et rimelig beløp på nettet eller i spesialbutikker.

Så, hvis du har problemer med å sove om natten eller opplever søvnforstyrrelser, kan det være verdt å vurdere å kjøpe et par søvnbriller. De kan hjelpe med å blokkere det blå lyset fra elektroniske enheter og bidra til en bedre søvnkvalitet. Men, som med alle søvnrelaterte produkter, er det alltid viktig å søke råd fra en lege før du bruker dem.

Legg igjen en kommentar