Test av hotellpute – sjekk anbefalte putemodeller her!

Hvor deilig er det ikke med din egen hotellpute i seng? Ikke bare ser det bra og innbydende ut, men en slik pute er også praktisk når du skal lese en bok eller nyte morgenkaffen i senga. I tillegg vil en hotellpute gi soverommet ditt et litt mer luksuriøst og eksklusivt uttrykk – noe du og hjemmet ditt fortjener!

Når vi vet hvor viktig det er å sove nok og bra, så er det også viktig å huske på at kun det beste er godt nok – både på hotell og hjemme. I vår testguide finner du derfor våre beste tips til myke, behagelige hotellputer som også leverer kvalitet og god ergonomi. Her har vi hovedsakelig vurdert kriterier som spesifikke produktegenskaper, materiale og mykhet.

Hvilken hotellpute skal jeg velge?

Et soverom skal være et sted hvor du enkelt klarer å finne roen og ikke minst sover godt. Da er det viktig at rommet gir deg en avslappende følelse og at man har en seng med god madrass, men det er også viktig at dynen og puta er tilpasset deg og dine behov. Når det gjelder valg av pute så skal denne gi både god støtte og god avlastning til hodet og nakken. Konsekvensene av å sove med feil pute kan gi både hodepine og stiv nakke, samt føre til dårlig søvnkvalitet og snorking. Når du skal finne en bra og behagelig pute er det smart å ta utgangspunkt i hva slags sovestilling du har. Sover du mest på magen er det anbefalt å velge en lav pute, men det første rådet er faktisk å forsøke å prøve å ligge på siden eller på ryggen istedenfor. Når du sover på magen blir det en unaturlig bøy i hodet og nakken. Er det utenkelig å endre sovestilling, så vil en myk og lav pute bidrar til at hodet mest mulig i en naturlig linje med ryggraden. Er det utfordrende å venne seg til å ligge på siden eller på ryggen med en høyere pute, så kan det hjelpe å bytte puter i løpet av natten i en overgangsfase. En medium høy pute passer bra til deg som sover mest på ryggen og samtidig veksler mellom ulike posisjoner. Sover du mest kun på rygg eller kun på siden så kan en høy pute være det beste alternativet.

Mange ulike varianter

Med en hotellpute er det enkelt å skape den stilen du ønsker på soverommet – det finnes mange forskjellige putetrekk å velge mellom. I dag finnes det for eksempel putevar i silkemyk sateng, bomull og velur. I tillegg kommer putetrekkene i mange ulike farger slik at du kan skape alt fra en feminin atmosfære med lyse, duse farger, til en mer maskulin stil med mørkere, røffere fargestil. Den mest solgte størrelsen når det gjelder hotellputer er 70 cm x 100 cm. Disse passer fint inn i større senger og salonger. I en litt mindre seng eller sofaer kan du bruke puter på 60 cm x 80 cm.

Våre anbefalte produkt i 2024

Fyldig og allsidig hotellpute

Denne lekre puten er fylt med andefjær som er buede og elastiske – noe som bidrar til at den holder seg fast og fin da den holder bedre på luften. Dette er en stødig pute som har høy kvalitet og lang levetid. Fjærmengden gir puten en god støtte til hodet slik at du enklere får en mer oppreist posisjon, samtidig som puta er ubeskrivelig myk og god. Dette er en pute du kan drømme deg bort i, enten du skal sove eller lese en god bok på sengen. I tillegg er puten dekorativ og gir soverommet ditt et mer eksklusivt preg. Dette er en holdbar pute med høy standard som bidrar til å skape et behagelig sovemiljø med trekk som hindrer at fjær kommer ut. Andefjær Pute er fylt med 2750 gram fjær og kommer i størrelse 70 cm x 100 cm. I tillegg kan du velge mellom putetrekk i flere ulike farger slik at det er enkelt å variere fargepaletten på soverommet i løpet av året. Dette er et meget godt valg for deg som ønsker en medium høy til høy pute. Testvinner!

Klassisk hotellpute med rute-trekk

stor hotellpute 70x100

Grunnet rutete trekk og utforming er dette en pute som holder på fasongen i mange år. Dette er en medium høy pute som du kan bruke til å skape hotellfølelse på soverommet eller bruk den som en lekker interiørdetalj i eksempelvis stuen. Puten er fylt med 1300 gram kulefiber i polyester – noe som gjør at den er både lettstelt og komfortabel. I tillegg er dette en allergivennlig putemodell som er fri for miljø- og helseskadelige kjemikalier. Den kan også rengjøres i vaskemaskin. Her får du en allsidig pute som gir rommet et mer luksuriøst uttrykk. Modellen er utrolig behagelig og myk, samtidig som den gir god støtte der den skal. Materiale er i 35 prosent bomull og 65 bomull polyester. Puten har en størrelse på 70 cm x 100 cm. Her får du et trygt og godt putevalg!

Flott hotellpute i mindre størrelse

Dette er en pute med mange av de samme egenskapene som «storebroren» Jon Blund 70 x 100 cm, men i mindre størrelse og lavere vekt da fyllet består av 600 gram kulefiber i polyester. Dette gjør at puten passer perfekt for mindre senger og sofaer! Denne allergivennlige puten er medium høy, lettstelt og vaskbar. Produktet er fri for miljø- og helseskadelige kjemikalier. Den deilige, myke puten gir god støtte enten du skal sove eller lese i sengen, eller slappe av i sofaen. En annen fordel med puter som har fiberfyll er at de kan vaskes gjentatte ganger, uten at det har negativt effekt på hvordan puten ser ut eller dens egenskaper.