Test av dobbeldyne: 7 anbefalte modeller

Å kunne krype under en dobbeldyne sammen med sin kjære gir en god og avslappende følelse i kroppen. Dette er både koselig og romantisk, og det er også enklere å holde varmen sammen under en dobbeldyne enn alene under en enkeldyne. Det skaper nærhet og trygghet. En dobbeldyne er også fantastisk deilig å kunne ha for seg selv. Da har du ekstra mye dyne som du kan omfavne og som gir deg følelsen av en herlig, myk klem.

Tips til valg av dobbeldyne

Det finnes mange ulike dobbeldyner på markedet som varierer i både fyll, varme og temperatur. Skal du kjøpe en dobbeldyne sammen med en partner er det derfor smart å ha noenlunde like preferanser når det gjelder temperatur. Faktorer man bør tenke på er blant annet dynens isoleringsevne, vask, fordelene til ulike typer fyll og om man trenger en spesialdyne. Videre er det selvfølgelig viktig at dynen er stor nok. Et godt utgangspunkt er at dobbeldynen gjerne strekker seg et stykke nedover på hver side av sengen. I praksis vil det si at har du en 180 cm bred seng så vil en dobbeldyne på 200 cm fint dekke kroppene til både deg og din sengepartner. En dobbeldyne på størrelse på 200 cm x 220 cm omtales som en ekstra lang dobbeldyne, mens størrelsen 240 cm × 220 cm klassifiseres som en ekstra stor dobbeldyne. En annen fordel med dobbeldyne i sengen er at det også gir et mer helhetlig og sofistikert inntrykk. Den store flaten er både innbydende og skaper en deilig ro når du skal legge deg om kvelden.

Vær nøye med godt vedlikehold

Husk å ta godt vare på både dyner og puter som du har i sengen. Hvor lenge produktene varer avhenger av kvalitet og hvor gode vedlikeholdsrutiner du har. Å vaske dyner og puter hjelper å forlenge levetiden samtidig som det vil være hygienisk. Følg vaskeanvisningen på dynene og putene, og husk å sette av god tid. Det kan ta 6-8 timer å vaske og tørke en dyne. Det er ekstremt viktig å la dynen tørke godt. Hvis du pakker bort eller plasserer dynen i senga mens den fortsatt er fuktig kan dette øke forekomsten av bakterier og muggsopp øke, og i verste fall kan det begynne å komme mugg.

I vår testguide har vi vurdert 7 ulike dobbeldyner med fokus på produktegenskaper, kvalitet og fyll.

Våre anbefalte produkt i 2023

Luksusdyne med gåsedun

Denne fantastiske dobbeldynen består av 100 prosent gåsedun som er europeisk og sporbar. Her er det ikke spart på noe, og dynen er rett og slett bare ekstremt god å bre over seg. Dunfyllet er spenstig og voluminøs slik at at dynen blir enda lettere og draperer seg rundt deg som en omsorgsfull klem. Trekket er i 100 prosent bomull batist av høyeste kvalitet og er behandlet for å gi en ekstra soft og myk følelse. Kombinasjonen av trekk og fyll bidrar til at du har de beste forutsetningene for en god natts søvn. I tillegg er dobbeldynen rutesydd for å sikre en perfekt fordeling av dunfyllet. Stay Amazing Ultra er spesielt godt egnet til deg som liker å ha det kjølig på soverommet eller som er litt ekstra frossen. Med denne dobbeldynen er du sikret en varm og behagelig temperatur. Dynen kvitter seg også med fuktighet og sørger for at du alltid har optimale temperaturforhold gjennom natten. Du kan være trygg på at produktet er laget i Norge og tilpasset for nordiske forhold. I tillegg er produktet Svanemerket og allergivennlig. Dynen måler 200 cm x 220 cm og har en vekt på 1344 gram. Dette er en dyne som du gleder deg til å bruke, natt etter natt og uansett årstid. Dunens egenskaper gjør det enkelt å holde på varmen i ekstrem kulde, og å holde kroppen sval og behagelig i sommervarmen. Testvinner!

Deilig dobbeldyne i merinoull

Denne herlige dobbeltdynen måler 220 x 240 cm og finnes i tre tykkelser: Light, Medium og Heavy. Dette er en eksklusiv dyne i merinoull omsluttet av silkemyk og 100 prosent økologisk bomull. Dynen er ekstra luftig og deilig. Serien Cocoon Merino Woll er utviklet og designet i Danmark der det er brukt de beste sertifiserte europeiske metervarer og økologiske materialer. Resultatet er en allergivennlig dyne hvor husstøvmidd og bakterier ikke kan leve i ullfiberen samtidig som du er sikret en alltid perfekt temperert dyne. Denne dobbeldynen er nemlig varme- og svetteregulerende. Det er også verdt å nevne at produsenten er meget opptatt av dyrevelferd. I tillegg til at merinoullen er i topp kvalitet er det også viktig at det brukes ull fra frittgående merinofår som ikke er utsatt for noen form for dyremishandling, men blir klippet på en ordentlig, dyrevennlig måte. Dette er en fantastisk myk dyne i beste kvalitet med temperaturregulerende egenskaper.

Drømmedyne på vinteren

Drøm Dundyne Varm er en tykk dundyne som passer godt i vinterhalvåret. Dynen er rutesydd, noe som bidrar til en perfekt fordeling av dunet som isolerer meget godt. Fyllet består av 90 prosent Muscovy dun og 10 prosent små fjær. Trekket er 100 prosent bomullscambric. Dette er svanemerket produkt som er norskprodusert og anbefalt Norges Astma og Allergiforbund. Produktet måler 200 cm x 220 cm og har en vekt på 1240 gram. Ved å følge angitte vask- og vedlikeholdsråd vil denne dynen ha hele 10 års garanti. Dette er en god, tykk og deilig dobbeldyne som er et ekstra godt valg for frysepinner og for astmatikere og allergikere.

Miljøvennlig budsjettvinner

Er du ute etter en prisgunstig og varm vinterdyne, så vil denne 2-lags thermodynen være et fint alternativ. Dynen er fylt med resirkulert polyesterfiber som er gjenvunnet av PET-flasker. Flaskene blir sortert, renset og komprimert – deretter blir produktene omdannet til tynne fiber man kan lage polyesterfyll av. Ved å bruke resirkulert materiale reduserer man behovet for ny råvare som igjen reduserer miljøpåvirkningen – uten at kvaliteten på produktet blir forringet. Fiberen i dynen isolerer godt og har god draperingsevne. I tillegg bidrar dette til at man får en dyne med bakteriedrepende egenskaper. Produktet er også allergivennlig og fri for miljø- og helseskadelige kjemikalier. Ved å følge angitte vask- og vedlikeholdsråd vil denne dynen ha 5 års garanti. Dette er en behagelig dyne som varmer godt i vinterhalvåret. Størrelsen på dynen er 200 cm x 220 cm.

Helårs dobbeldyne i silke

Silke er allergivennlig og et meget godt alternativ for deg som er allergisk for dun. I silke dannes det også mindre grobunn for bakterier og midd. I tillegg vil en silkedyne regulere temperaturen slik at man holder en jevn temperatur gjennom natten og du kan sove uten å måtte våkne opp for varm eller for kald. Som om ikke det var nok så vil silke absorbere fuktighet slik at du ikke føler deg klam. Dette er en Øko-tex sertifisert dyne med 100 prosent langfibret Mulberry silke og 100 prosent mulberrysilke i trekk. Dobbeldynen måler 200 cm x 220 cm og har en vekt på 2,86 kilo. Dette er en behagelig tung dyne som gir deg følelsen av en god klem slik at du kan sove med en trygg og god følelse.

Dobbeldyne med allergivennlig kapok

Med denne dobbeldynen i 100 prosent naturlig kapok og trekk av økobomull er du sikret en særdeles allergivennlig og hygienisk dyne. Ingen støvmidd kan bosette seg i kapok som er en naturlig fibertype med lignende temperaturegenskaper som ull. Dette er en ekstra lett dyne som er velegnet til deg som synes det fort kan bli litt for ubehagelig varmt om natten. En kapokdyne kan minne litt mer om et teppe enn tradisjonell dundyne. Kapok er en organisk, allergivennlig og bærekraftig fibertype som er både pustende, varmeregulerende og svettetransporterende. Dynen kan både vaskes og tørketromles. Modellen er tilgjengelig som dobbeldyne i både 200 cm x 220 cm og 220 cm x 240 cm.

Lett og luftig sommerdyne

Dundyne som sommerdyne kan kanskje høres rart ut, men dunen er et naturmateriale med helt spesielle egenskaper. Denne dynen svaler på varme netter og holder deg varm når det er kjølig. Med en vekt på kun 420 gram er dette en meget lett og luftig dyne som holder deg perfekt temperert uten at du føler deg klam. Dynen er rutesydd og innholdet består av 70 prosent dun og 30 prosent fjær. Det myke trekket er 100 prosent bomull og føles utrolig behagelig ut mot kroppen. Dette er en herlig sommerdyne som er lett å forme rundt kroppen slik du selv ønsker det.