Best i test: Toppanbefalinger av babydyne

En god dyne er viktig for at man ligger komfortabelt og sover godt, også når man er baby. I dag finnes det babydyner i flere ulike materialer og størrelser. Få tips og les våre anbefalinger til hvordan du finner den perfekte babydynen til mini!

På jakt etter ny babydyne? Les dette først

Barn har generelt en høy kroppstemperatur og de har derfor et mindre isoleringsbehov enn voksne. For å finne den perfekte babydynen er det først og fremst viktig å vite litt om de ulike babydynene du kan velge mellom. Dyner til baby og barn finnes oftest i fiber, dun eller ull. Det er ikke noe fasitsvar på hvilken dyne som passer best for deg og ditt barn – det avhenger av personlige preferanser samtidig som at budsjett kan ha en påvirkning for dynevalget.

Fiber, dun eller ull?

En fiberdyne er et bra og rimelig alternativ sammelignet med dyner som har naturlig fyll. Fiberdyner etterligner de samme egenskapene til dun og fjær i tillegg til at disse har lang levetid og er allergivennlige. En fiberdyne har god kvalitet som gjør at den kan vaskes og tørkes om og om igjen, uten at det påvirker formen eller fyllet. En dundyne har ekstremt god isolasjonsevne samtidig som den har ventilerende egenskaper slik at man ikke trenger å bekymre seg for at man blir ubehagelig varm. En slik dyne er ekstra deilig på kaldere dager, men vær oppmerksom på at dundyner ikke tåler maskinvask like ofte som en fiberdyne. Går du for en ulldyne er dette en dyne du kan bruke hele året. Ull regulerer både kulde og varme på en slik måte at det alltid føles behagelig – enten barnet svetter eller fryser, regulerer ullen barnets kroppstemperatur. En ulldyne kan vaskes på ullprogram. Når det gjelder dynestørrelser for de minste skiller man gjerne mellom babydyne og barnedyne. Den minste dynen er en babydyne på 65 x 80 cm som er fin å bruke i vogn eller vugge. En barnedyne måler 80 x 100 cm og passer godt i en sprinkelseng. Mange starter med å bruke denne størrelsen og den kan også passe fint i en vogn. Etter hvert som barnet vokser og blir eldre kan man gå over til en typisk juniordyne som har størrelse 100 x 140 cm.

Våre anbefalte produkt i 2022

Kvalitetsdyne i merinoull

baby dyne størrelse

Wow! Man legger fort merke til at denne supermyke og lekre babydynen er produsert i best tenkelige kvalitet. Babydynen på 65 x 85 cm er en del av serien Cocoon Merino Wool, som er en økologisk serie av eksklusive soveprodukter. Produktet er laget av fin økologisk merinoull fra Sør-Amerika og dette materialet utmerker seg med sine tynne og lettsnodde fibre. Dette bidrar til at ullen samles perfekt til et herlig, myk og isolerende dyne som samtidig er lett og luftig. I tillegg er dette en pustende og temperaturregulerende dyne som sørges for at man alltid har en behagelig kroppstemperatur. Babydynen kan derfor benyttes som helårsdyne. Dette blir fort en dynefavoritt hos mini! Her får man topp kvalitet kombinert med praktiske produktegenskaper og en fantastisk luftighet. Dynen er utrolig myk, herlig tykk og gir alltid perfekt varme. Testvinner!

Ekstra lett babydyne i kapok

dyne baby best i test

Med Cocoon babydyne i 100 prosent naturlig kapok kan babyen sove godt og komfortabelt. Kapok er silkemykt naturlig fiber hvor de aller fineste fibre brukes til fyll i dyner, puter og rullemadrasser. Denne organiske fibervarianten er resistent overfor husstøv og kapok omtales gjerne som ekstremt allergivennlig da ingen støvmidd kan bosette seg her. Fiberens mange luftfyllte hulrom gjør at dette er den absolutt letteste varianten av naturfiber i verden, omkring åtte ganger lettere enn bomull! Fiberens høye innhold av luft bidrar til at denne kapokdynen er særdeles pustende og temperaturregulerende. Kapok tempererer nemlig like så godt som ull. Resultatet er en ekstra lett babydyne som skaper et behagelig og luftig sovemiljø. Dynen kan vaskes ved 60 grader og du kan ha den på lett tørketrommel-program. Husk å riste dynen lett etter vask og tørk den godt for å spre kapokfibrene i dynen som gjenskaper mykheten. Modellen måler 65 x 80 cm og leveres med et trekk av økologisk bomull. En fantastisk herlig dyne i deilig, meget allergivennlig kvalitet.

Svanemerket dundyne til baby

baby dyne

Dette er en svanemerket, norskprodusert dyne med trekk i økologisk bomull som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Dundynen er fylt med 90 prosent muscovy dun og 10 prosent fjær. Det bidrar til at du får en lett og luftig dyne som kan brukes hele året. Dynen passer fint til både vugge og barnevogn. Ved å følge angitte vask- og vedlikeholdsråd, lover produsenten at dynen har 10 års garanti. Drøm dundyne er lett og myk samtidig som den er lun og varm. Modellen måler 65 x 80 cm og er et flott valg for både de aller minste, og miljøet. Denne dynen kan man ha i mange år.

Luftig og allergivennlig fiberfyne

dyne baby

Dette er en perfekt førstedyne til den lille. Dynen er fylt med 100 prosent resirkulert polyesterfiber. Ellers er dynen i materiale bestående av 65 prosent bomull og 35 prosent polyester. Fiberen isolerer godt samtidig som den sørger for god holdbarhet og har bakteriedrepende egenskaper. Dette er en 2-lags termodyne til baby som passer til vugge og vogn. Dynen føles luftig og myk samtidig som den er allergivennlig. Modellen er vaskbar og har lang levetid samt god holdbarhet. Størrelsen på denne dynen er 65 x 80 cm. I tillegg er det fint å vite at dynen er svanemerket og fri for miljø- og helseskadelige kjemikalier – med andre ord er dynen et trygt og godt valg for mini.