Dundyne – Sov godt med riktig dyne

Lite slår følelsen av å legge seg under en god dyne, og med riktig dyne for deg vil du også sove bedre. Dundyne er dyner laget av fjær fra and eller gås, og du kan kjøpe ulike typer dyner som passer til dine preferanser.

Dun er et naturlig materiale som har unike pustende og varmeisolerende egenskaper. Dette gjør blant annet at fuktigheten som kroppen avgir i løpet av natten blir transportert bort slik at du kan føle varm og tørr mens du sover. Dun er også naturlig mykt, former seg rundt kroppen og holder på varmen som kroppen avgir. Ingen andre materialer kan gi den samme varmen og komforten som en ekte dundyne. Dette gjør naturligvis at prisen for en dundyne er noe dyrere enn for eksempel fiberdyner, men du vil likevel føle at det er verdt hver krone. Følger du med på dundyne salg og dundyne tilbud kan du gjøre gode kjøp.

Når det gjelder valg av dyne har man som regel ulike preferanser for hva man ønsker. Dundyne kan kjøpes i kategorien lett dyne, sval dyne, lun, varm eller ekslusiv. Med andre ord er dun et materiale som kan sove i hele året, fordi dynene har gode pusteegenskaper. Mengden med dun kontra fjær i dynen varierer ut i fra om du kjøper dundyne til vinterbruk, helårs- eller sommerbruk. En god og varm dundyne for vinteren har gjerne en høyere andel dun og mer full sammenliknet med for eksempel en sval sommerdundyne. Det er med andre ord andelen av dun kontra fjær som beskriver dynens varmeisolerende egenskaper. En tommelfingerregel når du kjøper dundyne er derfor at jo mer dun dynen inneholder, jo varmere er den. I tillegg er dyner med høyere andel av gåsedun lettere enn en dundyne med høy andel av andedun. Dette er som regel angitt på dynen.

Når du skal kjøpe dundyne er det derfor viktig å tenke på disse tingene:

  • Hvordan type dyne ønsker du og til hvilken årstid?
  • Hvilken størrelse vil du ha?

Det er viktig å kjøpe riktig dyne for deg, fordi en dundyne har god kvalitet og er gjerne en dyne du kan ha i mange år.

Våre anbefalte produkt i 2023

Vi har sett nærmere på hva som finnes av dundyner og har plukket ut noen produkter som vi anbefaler til deg. Her finner du dyner til både vinter-, sommer- og helårsbruk.

Dundyne for nordiske vintere

Drøm Dundyne går under kategorien ekslusiv og er den varmeste dynen fra produsenten Drøm. Her får du en dyne som er designet og utviklet for nordiske vintere. Den er isolerende, velfylt og har et rutesydd trekk av 100 prosent bomullsbatiste. Fyllet er av 100 prosent ren hvit europeisk førsteklasses dun fra Muscovy (en moskusand). Drøm sin dundyne er i tillegg svanemerket som betyr at produktet er trygt for både deg og miljøet. Dundyne er også norskprodusert og anbefalt av NAAF – Norges Astma og Allergiforbund. Dette er derfor en dyne som også kan brukes av deg som har allergier eller astma. Vasker og vedlikeholder du dynen riktig har du en garanti på 10 års levetid for dynen.

Dynen kan kjøpes i størrelsene 140×200 eller 140×220 centimeter.

Tykk helårs dundyne fra Drøm

Drøm Dundyne Lyn er en punktsydd og tykk helårsdyne som kan brukes gjennom hele året, gitt at du ikke er av dem som fryser lett eller ikke vil være for varm under de varmeste sommerdagene. Blir du fort varm eller sover på et soverom som ikke blir altfor kaldt kan denne dynen fint brukes som vinterdyne. I likhet med dynen over er også LUN-dynen svanemerket, og derfor både trygg og miljøvennlig. I tillegg til at dundynen er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund, og kan brukes av alle med allergier og astma.

Trekket er laget av 100 prosent bommulscambric og fyllet inneholder 90 prosent ren hvit europeisk førsteklasses dun fra Muscovy og 10 prosent små fjær. Dynen kan kjøpes i tre ulike størrelser; 140×200, 140×220 og dundyne 200×220 centimeter for deg som ønsker dobbeltdyne. En annen fordel med denne dynen er at den har 10 års garanti, dersom du vedlikeholder og vasker den riktig.

Trygg, varm og sunn helårsdyne

Bedre Nætter sin dundyne Balance er dynen til deg som ønsker en rimeligere dundyne, men likevel god kvalitet, holdbarhet og varme. Balance er laget av kvalitets moskusdun, som er et fint andedun. Dette gjør at dynen alltid føles behagelig lett og varm. Balance sin dyne holder på varmen og transporterer fuktighet, slik at du kan få en god natt søvn. Dundynen er også allergivennlig og har en rekke sertifiseringer som OEKO-TEX som sikrer at det kun er sunne tekstiler og dun uten helseskadelige stoffer som er brukt. I tillegg til NOMITE-sertifikatet som betyr at dynen er helt fri for støvmidd, og derfor trygt kan brukes av allergikere. Dynen har også Downafresh-merket som betyr at dunfyllet lever opp til de strenge kravene for hygiene og renslighet. Dette er dynen til deg som ønsker en noe billigere dundyne som du fint kan bruke gjennom hele året, og også være trygg på at det er en dyne som er laget av riktig materialer.

Dynen kan kjøpes i fire ulike størrelser; 140x200cm 140x220cm, 150x210cm og 200x220cm.

Middels tykk helårsdyne

Drøm Dundyne Sval er en punktsydd og middels tykk helårsdyne som kan brukes gjennom hele året, utenom den kaldeste vinteren eller varmeste sommeren. Hvis du fryser lett er dynen fin å bruke som sommerdyne, og har du et halvvarmt soverom kan du fint bruke dynen også om vinteren. Sval sin dyne er i tillegg en super dyne for barn som skal over på sin første voksendene.

Dundynen er svanemerket og dermed helt trygg og miljøvennlig. Den er også produsert i Norge og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund, til deg som sliter med astma eller allergier. Dynen inneholder 90 prosent ren og hvit dun fra europeisk Muscovy og 10 prosent små fjær, mens trekket er punktsydd og laget av 100 prosent bomullscrambic. Hvis du vedlikeholder og vasker dynen som angitt får du her en dyne som har en garanti på 10 år. Størrelsene du kan velge mellom er 140×200, 140×220 og 200×220 centimeter.