Test: Hvilken fiberpute skal du velge?

En god pute er viktigere enn det mange tror, både når det gjelder det å ligge komfortabelt og å få en god nattesøvn. Med en fiberpute får man et astma- og allergivennlig produkt som ikke gir grobunn for eventuell møll, muggsopp og midd. I tillegg er fiberputer myke, luftige og velstelte.

Hva bør jeg tenke på når jeg skal velge fiberpute?

Først og fremst er det putens komfort og høyde som har størst betydning for hvordan søvnen din blir. Mengden fiber avgjør hvor høy puten er og i dag kan du velge mellom lav, medium høy og høy pute. Et godt utgangspunkt er å velge pute utifra sovestilling. For deg som sover mest på magen vil en lav pute være det beste alternativet. Sover du mest på ryggen, men samtidig veksler mellom ulike posisjoner, så vil en medium høy pute være å foretrekke. Sover du mest kun på rygg eller kun på siden så kan en høy pute være det beste alternativet for å sikre at du får god støtte til nakken. En god pute skal være god å ligge på, gi god støtte samtidig som den ikke skal få deg til å føle deg klam i hode- og nakkeområdet. I tillegg vil en pute skape trivsel og bidra til at soverommet ser mer innbydende ut. En annen fordel med puter som har fiberfyll er at de kan vaskes gjentatte ganger, uten at det har negativt effekt på hvordan puten ser ut eller dens egenskaper.

Vi har testet ulike fiberputer med hovedfokus på kriterier som komfort, kvalitet og produktegenskaper. Finn din favoritt i vår testguide her:

Våre anbefalte produkt i 2022

Miljøvennlig og kjempedeilig fiberpute

Dette er en pute av maisfibrer – et materiale som er 100 prosent miljøvennlig nedbrytbar og resirkulerbar fiber, laget av overflødig maisstivelse fra maisproduksjon. Her er det lett å kjenne at skuldrene senker seg og at kroppen slapper av. Du får umiddelbart en herlig ro og avslappende følelse når du legger hodet ned på den myke puten. Fyllet fordeler seg bra når du ligger oppå den, samtidig som puten fort finner tilbake til sin opprinnelig form når den ikke er i bruk. Følelsen og fyllingen til Maize minner om dun og fjær. Puten har pustende og isolerende egenskaper, og forblir tørr ved å lede fuktigheten om natten – mye likt som ull. Her får du deilig kvalitet som gir deg en deilig søvn – dette er en pute du kan nyte med god samvittighet i mange, mange år. Testvinner!

Spesifikasjoner:

 • Fyll: maisfibre
 • Størrelse: 60 cm x 63 cm
 • Kan vaskes på 60 grader
 • Farge: hvit

Fiberpute som skaper hotellfølelse

Dette er en fiberpute som gir deg en deilig hotelfølelse på ditt eget soverom. Denne lekre puten har rutete trekk og en eksklusiv look som gjør det enkelt å skape en luksuriøs, avslappende atmosfære i ditt eget hjem – det er perfekt når man skal finne roen på kvelden. Putemodellen er fylt med kulefiber og den vaskbare puten er fri for miljø- og helseskadelige kjemikalier. Utformingen bidrar til at fasongen holder seg bedre og denne puten fungerer også som et eget lekkert interiørinnslag på soverommet. Den medium høye puten er både dekorativ, lettstelt og meget komfortabel.

Spesifikasjoner:

 • Materiale: 35% bomull – 65% Polyester
 • Fyll: kulefiber – 100% polyester
 • Størrelse: 70 cm x 100 cm
 • Farge: hvit

Behagelig myk pute som varer lenge

Søvnig hodepute er et bra valg for deg som sover på siden og ryggen. Puten er medium høy og er fylt med mikrofiber i kuleform. Dette gir en god fordeling av fyllet og bidrar til at den tilpasser seg hodets form. Produktet får også pluss for å være både miljøvennlig og bærekraftig. Fiberputen er nemlig svanemerket, allergivennlig og fri for miljø- og helseskadelige kjemikaler. Puten har trekk i økologisk bomull. Du kan også vaske puten – noe som sørger for at den er lett å rengjøre og vedlikeholde, noe som igjen bidrar til økt holdbarhet og lengre levetid. Dette er en pute med bra kvalitet som puster godt, gir god støtte og samtidig føles myk.

Spesifikasjoner:

 • Materiale: 100% økologisk bomull
 • Fyll: 100% mikrofiber
 • Størrelse: 50 cm x 70 cm
 • Farge: hvit