Vektteppe – stress ned med et vektpledd

Med et vektteppe får du en innhyllende følelse som kan sammenlignes med at noen forsiktig klemmer eller holder deg. Studier viser til at bruk av vekttepper kan bidra til å redusere stresshormoner i kroppen og hjelpe deg med å slappe bedre av.

Med et vektteppe får du en innhyllende følelse som kan sammenlignes med at noen forsiktig klemmer eller holder deg. Studier viser til at bruk av vekttepper kan bidra til å redusere stresshormoner i kroppen og hjelpe deg med å slappe bedre av.

Det finnes vektteppe og vektdyne, hvor begge har til felles at de vil bidra med å roe deg ned. Vektdynen bruker på natta og byttes ut med vanlig dyne, mens et vektteppe kan byttes ut med ullpleddet på sofaen. Hvis du sliter med uro, rastløshet eller bare ønsker å kjenne på følelsen av og bli klemt er et teppe med vekt et godt kjøp for deg. Når du legger deg under vektteppe gir det deg en følelse av et jevnt og mykt trykk over hele kroppen, som igjen gjør at du kan stresse ned og slappe helt av. Mange med ADHD får anbefalt både vektdyne og vektteppe fordi tyngden gir trygghet, ro, bedre søvn og mindre rastløshet.

For deg som har en travel hverdag med jobb, studier, familie eller generelt sett fulle dager kan en powernap på 20 minutter før eller etter middagen, være bra for både kropp og sjel. Og dersom du kjøper deg et vektteppe kan du dra teppet over skuldrene og slappe helt av. Pleddet skal virke beroligende, slik at du kan koble vekk hverdagsstresset i noen minutter. Når alle dagens gjøremål er unnagjort er pleddet også godt å finne på kveldstid sammen med en god serie eller film. Hovedgrunnen til at mange kjøper vektteppe er nettopp for den beroligende effekten pleddet skal gi. Studier viser at disse teppene faktisk kan redusere stresshormoner i kroppen og hjelpe deg med å slappe bedre av.

Du kan kjøpe eget vektteppe barn og vektteppe voksen, hvor lengden og tyngden på teppet er tilpasset barn og voksne. Vanlig tyngde på teppene til voksne er på 5 til 10 kilo, mens for barn er det under 5 kilo.

Har du aldri prøvd vektteppe eller -dyne før kan det være smart å prøve ut teppet først. Føler du at teppet har virkning på deg og din indre ro kan neste investering være en vektdyne.

Våre anbefalte produkt i 2023

Vurderer du å kjøpe et vektteppe? Prisen ligger gjerne på mellom 700 til 2000 kroner, og det er flere produsenter av teppene. For å gjøre valget ditt litt enklere har vi funnet våre anbefalt produkt til deg i 2022. Teppene kan brukes både i sofaen og senga, og du velger teppe ut i fra hvilken vekt og design du selv ønsker å ha på teppet.

Beroligende vektteppe fra Zenkuru

Zenkuru leverer her et beroligende vektpledd med god kvalitet og stilig design, laget av 80 prosent polyester og 20 prosent akryl. Pleddet veier 5,5 kilo og har alt du kan ønske deg i et pledd; Det er mykt og koselig, gir deg en stor og trygg omfavnelse og passer fint inn i de fleste hjem. Med dette pleddet kan du koble ut fra hverdagsstresset og gi deg selv indre ro. Selv om pleddet veier 5,5 kilo vil det likevel oppleves som svalt og behagelig. Du kan bevege deg uhindret under pleddet, samtidig som du kan kjenne hvordan roen sprer seg.

Pleddet er 100 centimeter bredt og 160 centimeter langt. Merk at barn under 5 år ikke er anbefalt å bruke pleddet. Vaskes for hånd.

Tykk og silkemyk kunstpels av høyeste kvalitet

Dette vektpleddet fra Cura er laget av tykk og silkemyk kunstpels av høyeste kvalitet, og er Cura sitt mest eksklusive vekt teppe. Kunstpelsen har en fin glans, mister ikke hår og har god holdbarhet. Baksiden av teppet har matchende tøy av høyeste kvalitet, er slitesterkt og mykt. Ytterstoffet er laget av 100 prosent polyester.

Cura Elegance har en tyngde på 7 kilo og anbefales til deg som ønsker et avslappende og beroligende teppe til sofaen eller i sengen. Med dette pleddet kan du finne roen før kvelden eller midt på dagen. Ønsker du å bruke teppet på spesifikke kroppsdeler kan du også gjøre det, for eksempel på skuldre og ben.

Cura Elegance er 140 centimeter bredt og 200 centimeter langt. Teppet kan vaskes i maskinvask på 40 grader.

Opplev de samme terapeutiske effektene som vektdyne

Kjøper du Cura Minky sitt vektteppe vil du oppleve de samme Terapautiske effektive som en vektdyne, i dette ligger økt avslapning, redusert stress, angst og bekymring. Teppet veier 6 kilo og er fylt med Cura sine hygieniske glassperler og det ytre stoffet er mykt og deilig. Pleddet passer til deg som ønsker å ta sofakosen til en nytt nivå, koble ut hverdagsstresset og roe helt ned alene eller sammen med andre.
Pleddet er laget av 100 prosent polyester, er 140 centimeter bredt og 200 centimeter langt og kan vaskes på 40 grader i maskinvask.