Blålysbriller test

Vi bruker mer og mer tid foran digitale skjermer i hverdagen vår, enten det er relatert til skole, jobb, eller fritid. På en måte er det en naturlig utvikling i en mer og mer digital hverdag, men det betyr ikke at det kommer uten konsekvenser og «bivirkninger» som kan ha en negativ effekt på søvn og hvordan vi har det ellers.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på blålysbriller, fortelle deg hva blått lys faktisk er, og hva briller som blokkerer dette lyset kan gjøre for akkurat deg!  

>>Om du ikke har tid til å lese alt, kan også gå rett til testvinneren her<<

Først, hva er blått lys?

Blått lys, når det kommer fra en naturlig kilde, er viktig for oss. Vi får en god dose blått lys fra sola, som produserer mest blått lys midt på dagen, før det gradevis blir redusert ettersom kvelden kommer. Blått lys som dette bidrar til å gi oss mennesker en naturlig døgnrytme, da vi begynner å produsere melatonin ettersom solen forsvinner og det blir mørkere.

Men, blått lys kommer også fra digitale skjermer, slik som smarttelefoner og nettbrett. Vi bruker mer og mer tid foran slike skjermer, og har dem ofte ganske tett på ansiktene våre. Dette betyr at vi blir eksponert for det blå lyset i enda større grad. Og siden vi ofte bruker mange timer om både dagen og kvelden foran slike skjermer, kan den naturlige døgnrytmen vår bli forstyrret. Den naturlige frigjøringen av melatonin skjer ikke, og vi blir ikke trøtte på samme måte når vi «skal» bli det. Andre «bivirkninger» av dette blå lyset kan være hodepine, manglende fokus og problemer med å konsentrere seg i hverdagen.  Det er her blålysbriller kommer inn!

Smarte briller mot blått lys

Bluelight briller, blålys brille eller blålysbriller – de har flere navn, men virkningen er den samme! Dette er briller, ofte uten styrke, som har et unikt filter. Dette vil filtrere bort det blå lyset fra skjermene våre, og vi vil dermed ikke bli påvirket i like stor grad!

 Blålysbriller kan med fordel brukes i perioder hvor du vet du kommer til å bli sittende mye foran skjermer. Særlig smarte kan de være å bruke om kveldene når du for eksempel scroller på mobiltelefonen. Når det blå lyset blir forhindret, vil du enklere kunne bli trøtt og sovne når kroppen faktisk trenger det! Du kan også merke hvordan hodepiner blir sjeldnere, og at det kan bli enklere å konsentrere seg både på jobb og skole.

 Briller med blått lys kan brukes av de aller fleste, og kan ha ekstra god virkning for unge og voksne, særlig i forhold til studier og arbeid som krever mye skjerm-tid. Her har vi samlet et stort utvalg av blålysbriller slik at du enklere kan finne frem til det paret som passer deg best, og som du virkelig får lyst til å bruke! De kan fint brukes gjennom hele dagen, så her er det bare å finne den perfekte brillen, og glede seg til de positive virkningene!

Blålys-briller uten styrke  

Denne klassiske unisex-modellen vil bli en sikker vinner for svært mange! Dette er en blålysbrille uten styrke, og kan dermed også brukes av de som ikke trenger briller til vanlig. Brillene har en lav vekt på kun 17 gram, som betyr at du knapt vil merke at du har dem på deg – noe som er en stor fordel hvis du ikke er vandt med briller i utgangspunktet. Filtret i brillene vil sørge for effektiv filtrering av de blå lyset fra skjermer, og kan føre med seg flotte egenskaper slik som forbedret nattesøvn og økt konsentrasjon – helt enkelt!

 Det tradisjonelle designet tror vi vil passe for svært mange, og gjør dette til en brille du fint kan bruke gjennom hele dagen. Når du ikke skal ha brillene på deg, kan du oppbevare dem i det smarte brilleetuiet som du får med i pakken! I tillegg får du en brilleklut for enkel rengjøring av brillene, og en smart eske for oppbevaring. Slik kan du fint kjøpe flere IVIEYES-briller og kunne oppbevare dem på en ryddig og organisert måte!

Blålys-briller med styrke

 Vi nevnte at mange blålysbriller ikke har styrke i glassene, men det finnes selvfølgelig briller med styrke også! Denne flotte modellen er et godt eksempel på det, og vil bli en perfekt lesebrille for svært mange. Miller Gold byr på et stilrent og tidløst design med en tynn innfatning. De fleksible stengene i kombinasjon med lette materialer betyr at brillene sitter godt på hele tiden, og hvis du trenger det, kan du fint bruke dem gjennom hele dagen! I tillegg til styrken i glassene, har du dette flotte blålys-filteret som sørger for at ca 30% av det blå lyset ikke kommer frem til øynene dine. Dette vil kunne ha en stor effekt på hverdagen og nattesøvnen din! Siden dette er lesebriller, vil de være ypperlige å bruke for deg som trenger lesebriller og også bruker mye tid foran skjermer i forhold til skole eller arbeid – eller fritid, selvsagt!

Med i pakken får du et filt-etui som du med fordel kan oppbevare brillene dine i når du ikke skal bruke dem. Denne modellen får du fra +1.00 til +3.50, og du kan også velge glass som ikke har styrke.

Nydelig innfatning til dine blålysbriller!

 Vi liker så godt denne innfatningen! Den har en lett gjennomsiktig og nesten krystall-lignende look som vil passe ypperlig for både kvinner og menn. Utformingen er klassisk og noe firkantet, noe som også gjør dette til en tidløs brille. Innfatningen er laget i acetat, som er et naturlig materiale som dessuten er allergi-vennlig! Stengene til brillen er fleksible, og brillen i seg selv holder en lav vekt. Dette betyr at de er komfortable å ha på seg, selv over flere timer, og at du fint kan bruke dem hele dagen! Glasset har selvfølgelig et blålysfilter som fjerner opptil 30% av det blå lyset.

Dette er en blålysbrille med styrke, og vil bli ypperlig både til jobb og studier, så vel som til tv-titting og scrolling på smarttelefonen. Glassene i brillen er herdet og har en ripebeskyttelse som understreker kvaliteten, og øker levetiden til brillene dine!

Brillen er CE-godkjent, og glassene finnes fra styrke +1.00 til +3.50. Du kan også velge glass uten styrke.

Retro-inspirerte briller mot blått lys

 Når man skal velge en blålysbrille uten styrke, er det kanskje litt ekstra viktig å tenke på hvordan de ser ut – for du kan med fordel bruke dem gjennom hele dagen! For deg som liker et litt mer retro-inspirert utseende i hverdagen, kan vi anbefale denne brillen. Med Athen-modellen får du et par briller som har et rundt design, som både gir oss retro-vibber, men som også er meget tidløst! Dette er briller som du fint kan ha på deg hele dagen, og som vil komplementere en rekke ulike kles-stiler. Med sin lave vekt på kun 17 gram vil du enkelt kunne ha dem på deg hele dagen uten noe form for ubehag, uansett om du er vandt med å bruke briller eller ikke. De vil være ypperlige for jobb og skole, og du får med etui, eske til oppbevaring, og en pussefille, i pakken!

Statement blue light briller!  

 Hvis du heller ønsker deg en skikkelig statement-brille som skiller seg ut, er dette brillen for deg! Her har du en større innfatning som er laget i holdbart og allergivennlig acetat, som vil passe for alle kjønn.

 Selv om dette er en større innfatning, vil den sitte godt på, og være komfortabel å gå med gjennom hele dagen. Dette er briller som gir et mer maskulint uttrykk, men vil være like flotte å bruke for alle kjønn! Selve formen på innfatningen får du i ulike farger – kanskje du vil ha et grønt par til kunstutstillinger, og et brunt par til hverdagen?

Du får denne brillen uten styrke, og så med økning +0.50 opp til +3.50. Dermed har du mulighet til å skaffe deg en smakfull lesebrille som kan være med på å gjøre hverdagen din bedre!

Blålysbriller med leopard-mønster!

briller blå lys

 Vi avslutter artikkelen med en brille-innfatning som vi tror kommer til å vekke både minner og glede hos mange! Dette klassiske leopard-mønsteret kan kanskje kurse tankene inn på 80-tallets store innfatninger. Denne modellen beviser derimot at du kan få dette tidløse mønsteret på en elegant og moderne brille også! Innfatningen virker lett og stilren, og har altså dette ikoniske leopard-mønsteret. Brillen er av meget høy kvalitet, både når det gjelder innfatning og brilleglass, og er en brille du fint kan bruke hele dagen uten å føle at den er i veien  eller virker hindrene på noen annen måte. Det litt runde designet på glasset gjør dette til en modell som passer like flott for alle kjønn, og som vi er sikre på at du kommer til å få gode resultater fra!