Best i test rammemadrass

Det å kjøpe seng er ikke bare bare. Grunnen til det er at det finnes så mange senger på markedet – i både forskjellige størrelser og fasonger. Når du skal kjøpe ny seng, så bør du velge en seng av høy kvalitet, som samtidig gir god støtte til nettopp deg.

Det er altså ingen god idé å velge en seng på bakgrunn av at du har hørt mye bra om dem, eller fordi de blant de mest populære sengene på markedet. I stedet er det viktig at du prøver den før du tar en endelig avgjørelse. Kun da får du akkurat den sengen som passer best for deg.

Som nevnt så finnes det mange senger på markedet. Det inkluderer blant annet regulerbar seng, kontinental seng og rammemadrass. Dagens senger består gjerne av flere lag med madrasser, så i denne testen vil vi derfor omtale både produkter som kontinental seng og rammemadrass.

Sengene i denne testen finner du hos Bedre Nætter og CDON, og forhåpentligvis kan testen hjelpe deg å finne den beste rammemadrassen for deg. Målet er naturligvis å finne en god seng som gjør at du får bedre søvn i mange år fremover. Men da er det mange faktorer som må tas med i betraktningen.

Våre anbefalte produkt i 2022

PEARL Basic Sengepakke Kontinentalseng 210 x 210 cm

Pearl basic

PEARL Basic Sengepakke er en kontinentalseng på 210 x 210 centimeter. Dette er en ekstra stor dobbelseng. Det er faktisk en av de største størrelsene som finnes på markedet, men det er ikke denne størrelsen folk flest velger. Selve sengen er 61 centimeter høy, og den er grå i stoffet pempeia.

Madrasser

En kontinentalseng består av tre madrasser. Rammemadrassen finner du som regel nederst, og i dette tilfellet så er den 22 centimeter høy. Det er denne madrassen som danner grunnlaget for selve sengen.

På toppen av rammemadrassen kommer det en springfjærmadrass på 18 centimeter, og den er laget med pocketfjær som regnes som »svensk original».

Til slutt kommer overmadrassen. Denne madrassen er 9 centimeter høy, og den er laget av lateks.

Andre detaljer

En kontinentalseng har naturligvis andre elementer enn bare madrassene. Sengen er avhengig av ben for å kunne stå på gulvet, og i PEARL Basic Sengepakke er det inkludert 12 centimeter høye ben i sølv.

Det følger også med en sengegavl. Generelt sett er ikke dette noe du må ha når du kjøper seng, men det er naturligvis inkludert i en komplett sengepakke. I tillegg gjør jo sengegavlen at sengen blir ganske pen å se på.

Når det gjelder fasthetsgraden til kontinentalsengen i PEARL Basic Sengepakke, så er det en fast fasthet.

Når du kjøper PEARL Basic Sengepakke får du med en 20 års garanti. Det vil si at garantien dekker de fleste skader som skjer på sengen din i de første 20 årene. Det er ganske praktisk!


Pearl Premium

Også PEARL Premium Kontinentalseng er en kontinentalseng på 210 x 210 centimeter. En ekstra stor dobbelseng, med andre ord. Denne sengen er 68 centimeter høy, også denne er designet i grå pempeia.

Som du ser, så er denne kontinentalsengen fra samme produktserie og like stor som kontinentalsengen vi omtalte ovenfor. Derfor er det også naturlig at de har en god del fellestrekk.

Madrasser

Også på denne kontinentalsengen finner du rammemadrassen nederst. Men her er den imidlertid 27 centimeter høy. Rammemadrassen er det som danner grunnlaget for selve sengen.

I likhet med den forrige (og alle andre kontinentalsenger i denne produkttesten), er det en springfjærmadrass på toppen av denne rammemadrassen. Denne springfjærmadrassen er 20 centimeter høy, og den er av premium svensk 6 varvs.

På toppen av springfjærmadrassen vil overmadrassen ligge. Også i dette tilfellet er denne madrassen er 9 centimeter høy og laget av lateks.

Andre detaljer

Også dette er en seng som trenger ben for å stå på gulvet. Inkludert i denne pakket får du svarte ben, men høyden er ikke oppgitt.

Det følger naturligvis med en sengegavl, men i dette produktet er dette ansett som tilbehør. Det kan derfor hende at du er nødt til å skaffe dette selv. Sengegavlen er dog med på produktbildet. Uansett bidrar i hvert fall sengegavlen til at sengen blir et enda penere møbel.

PEARL Premium Kontinentalseng er en kontinentalseng med fast fasthet.

Også når du kjøper PEARL Premium Kontinentalseng får du med en 20 års garanti. Det betyr at hvis det skjer noen skader på sengen i løpet av de første 20 årene, så er sjansen for at garantien dekker det ganske stor. Det er jo veldig praktisk!


Venus Rammemadrass 180 x 200 cm

Venus Rammemadrass er en rammemadrass som er 180 x 200 centimeter. Dette produktet er hentet fra Bedre Nætter, så her er det litt flere valgmuligheter enn det er med produktene fra CDON. Denne rammemadrassen kan fås i fire forskjellige farger – svart, lysegrå, antrasit og beige.

Madrasser

Rammemadrassen er blant de viktigste elementene når det gjelder komforten til en seng. Her består rammemadrassen av pocket fjærer som er delt inn i 7 komfortsoner. Disse pocket fjærene er beskyttet av et lag med ventilerende lateks, noe som sikrer optimal støtte gjennom hele natten.

På toppen av rammemadrassen legges overmadrassen. Kjernen i denne overmadrassen er laget av 6 centimeter tykk Pulse Lateks. Trekket rundt overmadrassen er et tencel-trekk, og det er av antibakterielt materiale. I tillegg er overmadrassen Svanemerket.

Andre detaljer

I produktene fra Bedre Nætter, så har du muligheten til å bestille akkurat det som er den beste rammemadrassen for deg. Både når det gjelder fasthet, ben og sengegavl får du en rekke valgmuligheter.

Du kan velge mellom tre fasthetsgrader, og disse er medium fasthet, fast fasthet og xtra fast fasthet. Dette er noe som baserer seg på hvor tung den enkelte forbrukeren er.

Når du bestiller Venus Rammemadrass kan du velge mellom to bentyper. Her kan du velge mellom oak (naturfarget) eller champagne (sølv).

Når det gjelder sengegavlen har du hele fire valgmuligheter, deriblant stående eller vegghengt sengegavl. Du kan også la være å kjøpe sengegavlen, hvis du heller vil det.


LEXI No 6 Kontinentalseng 180 x 200 cm

LEXI No 6 Kontinentalseng er en kontinentalseng på 180 x 200 centimeter. Det betyr at det er en dobbelseng. Akkurat denne sengen ligner på produktene fra Bedre Nætter, ettersom også denne kan tilpasses slik du ønsker den – til en viss grad.

Madrasser

Rammemadrassen på denne kontinentalsengen består av to lag med pocket fjærer. Størrelsen på fjærene varierer med utgangspunkt i hvilket lag det er, og samspillet mellom de to lagene sikrer optimal støtte.

På toppen av rammemadrassen vil det ligge en fjærmadrass, og denne inneholder micropocketfjær som er fordelt på forskjellige komfortsoner. I dette tilfellet er det snakk om 7 komfortsoner.

Til slutt kommer overmadrassen, og her har du tre valgalternativer. Du kan velge mellom en overmadrass av lateks og memoryskum, en overmadrass med watergel skum og en overmadrass med micropocketfjær. Alle har gode egenskaper, så her bør du velge det som passer best for deg.

Andre detaljer

Når det gjelder ben på sengen, så har du hele 6 valgmuligheter her. Det oppgis imidlertid ikke hva disse valgmulighetene er.

Når det gjelder sengens fasthet, får du muligheten til å velge mellom fast og medium fasthet her.

Når det gjelder sengegavl, så er ikke det inkludert i dette produktet. Hvis du ønsker deg sengegavl, er det sikkert ikke noe problem. Det er bare det at du må skaffe det separat.

Ved kjøp av LEXI No 6 Kontinentalseng får du 20 års garanti.


Senses Elegance 120 x 200 cm

Senses Elegance er en rammemadrass som er 120 x 200 centimeter. Det betyr at dette er en ekstra stor enkeltseng. Denne rammemadrassen kan leveres i fire forskjellige farger, og fargene du kan velge mellom er svart, antrasit, lysegrå og beige.

Madrasser

Rammemadrassen er viktig for at en seng skal være så behagelig som overhodet mulig. Denne rammemadrassen inneholder en dobbelt fjæret kjerne som igjen er delt inn i 7 komfortsoner. Denne kjernen er beskyttet av pustende komfortskum, noe som sikrer god støtte hele natten i mange år.

På toppen av rammemadrassen legges overmadrassen. Kjernen i denne overmadrassen er laget av fire centimeter tykk latekskjerne. Trekket rundt overmadrassen er et Rönd-trekk, som er et antibakterielt stoff. Denne overmadrassen er også Svanemerket.

Andre detaljer

Når det gjelder Senses Natural, så har du muligheten til å velge hvilken bentype og fasthetsgrad du vil ha. Det er dog slik at sengegavl ikke er inkludert i dette produktet.

Også her er det slik at du kan velge mellom tre fasthetsgrader. Disse fasthetsgradene er medium fasthet, fast og xtra fast fasthet. Bedre Nætter anbefaler deg hvilken fasthetsgrad du bør velge med utgangspunkt i hvor mye hver enkelt forbruker veier.

Når du bestiller Senses Natural kan du velge den bentypen du liker best blant oak (naturfarget) eller champagne (sølv).


SINNEBO Sengepakke 120 x 200 cm

Sinnebo

SINNEBO Sengepakke inneholder en rammemadrass med målene 120 x 200 centimeter. Dette er en ekstra stor enkeltseng, med andre ord. Denne rammemadrassen er en seng med et stilrent utseende i fargen lysegrå.

Madrasser

Nederst i denne sengen finner du rammemadrassen. Denne madrassen inneholder bonellfjærer (pocket fjærer) som er varmebehandlet. I tillegg fordeler kroppsvekten din jevnt utover hele madrassen, så du vil føle deg veldig tilfreds når du ligger i sengen.

Over rammemadrassen kommer springfjærmadrassen. Også fjærene i denne madrassen er varmebehandlet, og samtidig så er de vendbare. Det er egenskaper som bidrar til at madrassen former seg etter kroppen din.

På toppen kommer naturligvis overmadrassen. Denne er spesiallaget for å gi deg god støtte når du ligger i sengen. I tillegg er den også dekket av et stretchmateriale, og hensikten med dette materiale er at du skal ligge best mulig i ny seng.

Sinnebo

Andre detaljer

Det oppgis ikke hvor vidt du har valgmuligheter når det gjelder bena på denne sengen. Det kan likevel se ut som at det er svarte ben, noe som er et tradisjonelt og trygt valg som vi tror du kan leve med.

Dette er en seng med middelfast fasthet. Det er altså slik at du ikke kan velge hvilken fasthet du vil ha når du kjøper denne sengen.

Når du kjøper denne sengen, så får du med en sengegavl på kjøpet. Det er ikke slik at du har flere sengegavler du kan velge mellom, men det er ingen tvil om at dette er en riktig pen sengegavl uansett.


Venus Diamant 90 x 200 cm

Venus Diamant er en rammemadrass som er 90 x 200 centimeter. Dette er altså en helt tradisjonell enkeltseng når det gjelder størrelse. Det er likevel slik at denne rammemadrassen kommer i fire forskjellige farger. Du kan velge mellom fargene lysgrå, svart, antrasit og beige.

Madrasser

I denne sengen er det rammemadrassen som har ansvaret for at du skal ligge best mulig. Derfor finner du rammemadrassen nederst, siden det er den som danner grunnlaget gjennom hele natten. Dette er en rammemadrass som inneholder latekspolstrede pocketfjærer fordelt på 7 forskjellige komfortsoner.

På toppen av en rammemadrass legges det en overmadrass. Også denne inneholder en form for lateks, men her er det kjernen som gjør det. Overmadrassen bygger på en latekskjerne, er produsert etter SonoCore-metoden og er diamant-behandlet. Det er en overmadrass av høy kvalitet!

Andre detaljer

Dette er en rammemadrass uten sengegavl, så det er naturligvis ingen valgmuligheter når det gjelder sengegavl i dette tilfellet. Det er likevel slik at du får muligheten til å velge mellom sengen sin fasthet og hvilken type ben du vil ha.

Når det gjelder fastheten du ønsker på sengen, så har du tre alternativer som du kan velge mellom. Du kan velge mellom medium, fast og xtra fast. Bedre Nætter tar utgangspunkt i forbruker sin vekt når de anbefaler deg hvilken fasthet sengen din trenger.

Du får også to alternativer når det gjelder hvilket ben du vil at sengen din skal ha. Med kjøp av Venus Diamant kan du velge mellom ben i fargene oak (naturfaget) eller champagne (grå).


OAKHAM Seng med oppbevaring 90 x 200 cm

Oakham er en seng med oppbevaring som måler 90 centimeter i bredden og 200 cm i lengden. Det betyr at dette er en vanlig enkeltseng. I tillegg er det en seng med oppbevaring, så du kan oppbevare ting i et eget rom i sengen. Det rommet finner du i sengerammen, hvis du trenger det.

Denne oppbevaringssengen kommer i fargen mørkegrå. Det er også slik at den kommer i andre farger og størrelser også, men i vår rammemadrass test har vi tatt utgangspunkt i den mørkegrå varianten på 90 x 200 cm.

Madrasser

Som en rammemadrass, består naturligvis Oakham av en rammemadrass. Denne rammemadrassen inneholder doble bonellfjærer. Dette er et annet navn for pocket fjærer, og pocket fjærer er blant de vanligste fjærene du kan finne.

På toppen av rammemadrassen legges det en overmadrass. I dette tilfellet er denne overmadrassen 8 centimeter høy, og den er laget av polyesterskum.

Polyesterstoffet dukker også opp andre steder i denne sengen. Det er nemlig slik at sengen i sin helhet, er dekket med et polyesterstoff som kjennetegnes av at det er slitesterkt. Du kan altså forvente deg en seng av god kvalitet!

Andre detaljer

Dette er som sagt en seng med oppbevaring. Det betyr at det er et oppbevaringsrom i sengerammen som du kan benytte deg av ved behov. Det er veldig praktisk funksjon!

Foruten den praktiske funksjonen, så er dette en seng med middelfast fasthet. Det betyr altså at du ikke kan velge hvilket fasthet du ønsker deg på denne sengen.

Det følger heller ikke med noen sengegavl på denne rammemadrassen. Det er imidlertid slik at du kan legge til en sengegavl på denne sengen. Det er mulig hvis du vil gjøre det, men denne sengegavlen må da kjøpes separat.

Du kan heller ikke velge ben når du kjøper denne rammemadrassen, men det er likevel slik at du får med en garanti på kjøpet. Denne garantien varer i 20 år, og det betyr at du vil kunne stole på garantien de 20 første årene av rammemadrassen sin levetid.


Rammemadrass – hvilken er best i test?

Ovenfor har vi sett på to rammemadrasser fra de vanligste størrelsene på markedet. Det er 210 x 210, 180 x 200, 120 x 200 og 90 x 200. Førstnevnte er nok ikke den vanligste, men vi inkluderte den likevel. Målet med vår rammemadrass test er å finne ut den som fortjener tittelen ‘beste rammemadrass’

Rammemadrass 210 x 210

Her sammenlignet vi to rammemadrasser fra CDON. Grunnen til det er at det ikke var noen rammemadrasser i denne størrelsen på Bedre Nætter.

Forskjellene mellom de to rammemadrassene var ikke så stor. Det er heller ikke veldig rart, ettersom produktene kom fra samme produktserie. Forskjellene lå altså i de små detaljene. Det handlet mest om høyden på de ulike overmadrassene.

Rammemadrass 180 x 200

Deretter så vi på to rammemadrasser. På grunn av størrelsen (180 x 200 cm), regnes disse som dobbeltsenger. Her (og de andre, resterende kategoriene) er det en rammemadrass fra hver av nettbutikkene som gjelder.

Også Venus Rammemadrass og LEXI No 6 Kontinentalseng lignet litt på hverandre. Du hadde muligheten til å velge enkelte detaljer selv, på begge produktene. Det er noe vi alltid synes er veldig praktisk.

Likevel var det nok Venus Rammemadrass som trakk det lengste strået i denne kategorien. Grunnen til det er at det var mulig å velge mellom flere alternativer på dette produktet, enn det var på LEXI No 6 Kontinentalseng.

Det må imidlertid nevnes at det var 20 års garanti på LEXI Nr 6 Kontinentalseng, og det var det ikke på Venus Rammemadrass.

Rammemadrass 120 x 200

Også her var det Senses Elegance som trakk det lengste strået. Begrunnelsen er den samme som fra kategorien overfor. Muligheten til å få akkurat den sengen du ønsker deg, er definitivt større med Senses Elegance enn det er med Sinnebo Sengepakke.

Mens du hadde muligheten til å ha en finger med i spillet på hver eneste detalj i Senses Elegance, var hver eneste detalj allerede bestemt på sengen i Sinnebo Sengepakke. Det er naturligvis en fin ting, men det finner naturligvis noen som liker å velge ut selv de minste detaljene selv.

Rammemadrass 90 x 200

Den siste kategorien var de tradisjonelle enkeltsengene – Venus Diamant og Oakham Seng med oppbevaring. Også i denne kategorien er det slik at det er Venus Diamant som scorer høyest på listen over valgmuligheter.

Men til tross for dette, så er jo Oakham en seng med oppbevaringsmuligheter. Det gjør dette til en typisk seng som hadde vært perfekt på et barnerom. Slike rom har jo en tendens til å bli ganske overfylt med saker og ting etter hvert, og da er det praktisk å ha oppbevaringsmuligheter lett tilgjengelig.

Så mange valgmuligeter til tross, så er det nok Oakham Seng med oppbevaring som går seirende ut av denne vurderingen.

Konklusjon – rammemadrass best i test

Det er ikke enkelt å skulle trekke en konklusjon i dette tilfellet. Det er ingen tvil i at denne testen inneholder en rekke produkter av god kvalitet. Alle disse rammemadrassene vil gjøre det de kan for at du skal sove best mulig gjennom hele natten.

Ovenfor vil du kunne se hvilke produkter vi mente gjorde den beste figuren i denne testen. Vi lar det imidlertid være opp til deg å bestemme hvilke rammemadrass du liker best.