Hvordan velge madrass til baby

Når det kommer et nytt barn til verden, så har barnet ofte et eget soverom som venter på seg. På soverommet står det en seng hvor barnet skal sove om natten.

Det kan naturligvis ta litt tid før barnet begynner å sove i sin egen seng, men når det skjer, så er det vanlig at barnet sover i sprinkelseng, før det flytter over i en større barneseng etter hvert. Denne typen seng kalles også juniorseng. For at sengen skal kunne brukes, er den avhengig av en madrass.

En god madrass sikrer en god natts søvn, noe som er like viktig for et barn som det er for en voksen. Brukte madrasser bør man litt forsiktig med, for eksempel. Det er definitivt en ny madrass som er det beste, så nedenfor kan du lese om noen produkter vi anbefaler i vår madrass sprinkelseng test.

Våre anbefalte produkt i 2021

Milk Sprinkelseng produktomtale

Milk Sprinkelseng er en tilpasningsdyktig seng med praktisk oppbevaring. Med det mener vi at du faktisk får hele to senger og oppbevaringsmuligheter med på dette kjøpet. Det er nemlig slik at denne sprinkelsengen kan gjøres om til en juniorseng, og så kan du oppbevare barnet sine klær/leker i skuffen.

Ved å kjøpe dette produktet, trenger du altså ikke bekymre deg for å måtte kjøpe ny seng til det aktuelle barnet på noen år. Målene på denne sengen er like uansett hvor stort eller lite barnet som bruker den er. Dette er en seng laget i tre, og den er 75 centimeter bred, 154 centimeter lang og 88 centimeter høy.

Men målene på selve sengen, altså der barnet sover, er 140 centimeter ganger 70 centimeter. Det betyr at madrassen som skal brukes til denne sengen må være like stor som dette (140 x 70 cm). Enten du skal kjøpe madrass til sprinkelseng eller madrass til barn, er det noen kriterier du må ha klart for deg.

Det er viktig at madrassen passer til den aktuelle sengen. Dette skal attpåtil være en god madrass, og madrassen skal ikke gjøre barnets kropp noe vondt. Det må være en god madrass for barnet både på baby- og barnestadiet. Det kan imidlertid være at barnet trenger en ny madrass i denne overgangen.


Troll Sprinkelseng produktomtale

Troll Sprinkelseng er en lakkert sprinkelseng i bjørk, og den er av merket Troll, samt produsert i Sverige. Sengen kalles Lux, og den kommer i en mørkgrå farge. Dette er en sprinkelseng som kan justeres i tre forskjellige nivåer, noe som er svært praktisk, for behov endres ettersom barnet blir eldre.

Takket være sengen sin dropside, vil det være veldig enkelt for deg både å legge ned og løfte babyen opp fra sengen flere ganger om dagen.

I tillegg kan denne sengen gjøres om enda en gang, når behovene endres igjen etter noen år. Troll Sprinkelseng sin juniorlangside gjør det faktisk mulig å lage sprinkelsengen om til en juniorseng, slik at barnet fremdeles kan bruke den når det blir eldre og står opp fra sengen på egen hånd.

Denne sengen er 125,5 centimeter lang, 68,5 centimeter bred og 92 centimeter høy. Den er altså litt mindre enn Milk Sprinkelseng. I denne sengen vil altså en madrass som er 120 centimeter lang og 60 centimeter bred passe. Men madrassen følger ikke med på kjøpet, så denne må du kjøpe separat.

Når det gjelder vedlikehold av denne sengen, så skal du ikke bruke sterke rengjøringsmidler. Dette er det veldig viktig at du styrer unna. For å rengjøre denne sengen trenger du bare en fuktig klut som du bruker til å tørke over sengen sitt treverk med. Veldig enkel å rengjøre, med andre ord!


NG Baby Madrass Eik produktomtale

Madrass Eik er en madrass av merket NG Baby. Den er designet spesielt for å passe vogn og vugge. Det gir oss en madrass som måler 40x89x5 cm. Det betyr at denne madrassen vil være for liten til både sprinkel- og juniorseng, men madrass til baby er det like fullt.

Hvis det derimot er slik at babyen din sover i en vugge om natten, så vil jo dette produktet være midt i blinken for deg! Uansett er dette en bærekraftig og økologisk madrass, så at dette er en god madrass er det ingen tvil om.

Denne madrassen sørger for god luftsirkulasjon og at barnet ligger godt i sengen sin. Selve madrassen er beskyttet av et ytterstoff, og dette ytterstoffet er avtagbart så begge kan gjøres rent når det trengs. Ytterstoffet til denne madrassen er en blanding av bomullssateng, resirkulert fibervatt og polyester.

Dette er en madrass som kan vaskes på 60 grader. Selve madrassen trenger du bare skylle, og for å bli kvitt vannet klemmer du det bare ut. I vaskemaskinen kan denne madrassen vaskes på maksimum 40 grader. Da er det imidlertid særdeles viktig at du vasker den uten vaskemiddel, så den ikke blir ødelagt.


NG Baby Madrass Eko produktomtale

Madrass Eko er også en madrass av merket NG Baby. Dette er dog en madrass som er beregnet til en sprinkel- eller juniorseng. Målene på denne madrassen er altså 70 x 140 centimeter, og det vil si at den er 70 centimeter bred og 140 centimeter lang.

Også her har produsenten valgt ut materialene sine nøye før de gikk i gang med produksjonen av denne madrassen. I likhet med Madrass Eik, er yttertrekket til Madrass Eko en slitesterk blanding av bomull og resirkulert fibervatt.

Fyllet i selve madrassen består av 100 % polyester. Dette yttertrekket er også av den avtagbare sorten, så det vil ikke være noe problem å rengjøre den ved behov. Dette er et trekk som kan vaskes på 60 grader.

På grunn av størrelsen sin vil denne madrassen være et godt alternativ til Milk Sprinkelseng, som vi omtalte lenger opp i denne produkttesten.