Regulerbar seng test – hvilken er best i test?

Når du skal kjøpe deg ny seng, så har du flere alternativer. Det finnes så utrolig mange forskjellige senger på sengemarkedet at det er vanskelig å vite hva man skal velge. Faktisk så er det ganske vanskelig å vite hvor man skal starte generelt.

Skal du gå for en av de mest populære med mest mulig finesser, eller bør du velge en seng som ganske enkelt kun passer? Her er det altså mange faktorer som må tas med i betraktningen når du skal finne en seng som passer dine behov. For det skal altså en ny seng gjøre.

Den nye sengen skal være av høy kvalitet, samtidig som den passer best til hele kroppen din! På markedet finnes det blant annet justerbar seng og elektrisk seng, men dette er en test av regulerbare senger.

En regulerbar seng som ofte har en medfølgende kontroll som kan tilpasse sengen på en måte som gjør den bedre for deg. Her skal vi altså ta en nærmere titt på noen av de beste modellene, og gi deg noen gode råd som kan hjelpe deg på veien til å foreta et godt valg.

Våre anbefalte produkt i 2021

Ovia Mayan produktomtale

Ovia Mayan er en regulerbar seng som er 210 x 210 centimeter. Det er den største sengen vi vil omtale denne testen for regulerbare senger.

Ved kjøp av denne sengen kan du velge mellom to fastheter, og de tar utgangspunkt i hvor vidt du veier mindre eller mer enn 90 kilo. I dette tilfellet betyr det at en som veier 95 kilo, for eksempel, bør velge fastheten Unita™ Fast, mens hvis du veier mindre bør du velge medium fasthet.

I tillegg kan du velge hvilke ben og hvilken sengegavl du vil ha. Du kan velge mellom tre forskjellige farger på bena, samt at du har fire alternativer når det gjelder valg av sengegavl. Her får du også muligheten til å velge mellom fire forskjellige farger, og disse fargene er brun, grå, sand og blå.

Ovia Mayan er en regulerbar seng som er utviklet for at du skal kunne velge en seng som vil vare i mange år fremover, uten at du er nødt til å inngå et eneste kompromiss – selv ikke når det gjelder fargen på sengen.

Hovedmadrassen

Dette er en solid seng som produsenten har gjort seg veldig flid med. Selve fjærene i denne sengen er Mayan Pulse fjær, noe som betyr at det er en lateks polstring rundt fjærene.

Overmadrassen

Med på kjøpet av denne regulerbare sengen får du en overmadrass som er utviklet med utgangspunkt i SonoCore-metoden. Denne metoden innebærer at overmadrassen er allergivennlig, samt at den er laget av et antibakterielt materiale som puster.

Det vil si at produsenten har vært opptatt av både deg som forbruker og miljøet generelt når de produserte denne regulerbare sengen. Beviset på det er at overmadrassen er Svanemerket. e

Elevasjonskomponenter

I tillegg til å få en overmadrass med på kjøpet, følger det også med en trådløs fjernkontroll. Den tilhører motoren som er montert på sengen, og det er denne komponenten som gjør det til en regulerbar seng. Det er på grunn av disse at du kan justere sengen akkurat når det passer deg.


Physio Diamant produktomtale

Physio Diamant er en regulerbar lysegrå seng som er 180 x 200 centimeter. Disse målene forteller oss at dette er en dobbelseng, og denne typen seng er ofte det åpenbare valget for et par. Jo flere som skal sove i sengen, jo mer viktig er det å velge en madrass som sikrer deg god nattesøvn.

Det er nemlig ikke bare bare, for det er jo ikke slik at du og din partner alltid har samme behov når det gjelder hvilken seng som er det riktige valget. Dere er to forskjellige individer, med behov for individuell støtte.

Physio Diamant jobber etter et eget mantra, og det er »et godt liv starter med bedre søvn» og det gjelder for oss alle sammen. Du får naturligvis med noen elementer med på kjøpet her også.

Hovedmadrassen

Selve madrassen som den regulerbare sengen består av er en fjærmadrass som er utviklet i samarbeid med fag folk som har mange års erfaring på sitt felt. Fjærmadrassen er formet på en måte som gjør at madrassen tilpasser seg hver eneste gang du endrer stilling.

Når det gjelder madrassen sin fasthet og sengegavl, får du henholdsvis tre og to alternativer. Dette er altså en seng som gir alt for å skape god komfort!

Overmadrassen

På toppen av fjærmadrassen kan du legge en overmadrass. Den er også utviklet med utgangspunkt i SonoCore-metoden og består av lateks.

Det er elementer som gjør at denne madrassen vil vare i mange år fremover. I tillegg er overmadrassen behandlet med grafitt, så den er faktisk ekstra varmeavledende også. Denne madrassen gir altså litt ekstra for at du skal få best mulig søvn, med andre ord!

I likhet med de andre regulerbare sengene i denne testen, er også Physio Diamant utstyrt med en motor. Det er sengens ramme som er den regulerbare delen, så denne kombinasjonen gjør at sengen sikrer deg en god nattesøvn.


Venus Diamant produktomtale

Venus Diamant er en regulerbar seng i 180 x 200 centimeter. Også dette er en dobbelseng med andre ord.

Dette er en regulerbar seng som har mye tilfellet med Physio Diamant, noe som kanskje ikke er så rart siden begge er en »diamant» seng. Den eneste forskjellen er at det er to forskjellige leverandører som produserer de to sengene. Resten av de to sengene sine elementer, er ganske like.

Men når det gjelder valgmuligheter, så er det flere alternativer med dette produktet. Venus Diamant leveres i fargene antrasit, svart, lysegrå og beige. I tillegg kan du velge mellom tre ulike fastheter samt to typer overmadrasser og to typer ben.

Når det gjelder sengegavl, kan du velge mellom fire alternativer.

Hovedmadrassen

Selve hovedmadrassen i Venus Diamant består av pocket fjærer, så dette er en madrass som tilpasser seg kroppen din på beste måte. I tillegg er fjærene fordelt utover på 7 komfortsoner, noe som sikrer god støtte for alle deler av kroppen.

Overmadrassen

Overmadrassen er produsert med utgangspunkt i SonoCore-metoden, noe som betyr at overmadrassen består av et pustende materiale, samt at det er slitesterkt. Det er faktorer som fører til at du ikke trenger å bekymre deg for å kjøpe ny overmadrass på en god stund.

Som det kommer frem av navnet, er denne overmadrassen behandlet med diamant. I denne sammenhengen betyr det at madrassen er varmeavledende, noe som betyr at den hindrer at du blir overopphetet mens du sover.

Takket være denne overmadrassen vil du holde samme temperatur i en god seng som fører til god søvn hver eneste natt.

Elevasjonskomponenter

Også dette er naturligvis en seng som kan reguleres, og med denne sengen er det mulig på grunn av danske Linak. Det er en produsent som utvikler effektive løsninger for at du skal kunne gjøre nettopp det – regulere sengen etter ditt behov!

Også denne sengen er Svanemerket, og det betyr at dette er en seng som ansees for å være veldig sunn, både for deg og miljøet.


Haven Mayan produktomtale

Haven Mayan er en regulerbar seng som er 120 x 200 centimeter. Det betyr at denne sengen regnes som en enkeltseng, men det er en ganske bred enkeltseng.

Ved kjøp av denne sengen får du muligheten til å velge mellom fire farger, og det er fargene blå, svart, grå og beige. Det er noen av de vanligste fargene som senger kommer i, så sjansen for at du finner noe du liker, er ganske stor.

Når det gjelder fasthet på sengen, får du tre alternativer hos Haven Mayan. Du kan også velge mellom fire forskjellige bentyper, men dette er en seng som leveres uten sengegavl. Du kan naturligvis legge det til selv, hvis du vil, men det er ikke noe som er inkludert fra selve produsenten.

Det som får denne sengen til å skille seg ut, er at tekstilen som sengen er dekket av består av resirkulerte materialer. Her har altså produsenten slått et slag for gjenvinning, og det er noe vi synes er veldig bra.

Hovedmadrassen

Selve madrassen på Haven Mayan er en fjærmadrass består av pocket fjærer fordelt på 7 komfortsoner. Her kan du altså forvente en seng som gir god støtte, slik at du får en natt med god søvn.

Overmadrassen

Den tilhørende overmadrassen er av den trofaste typen, og den har de gode egenskapene som vi også har sett tidligere.

Den er designet etter SonoCore-metoden, er Svanemerket og Rönd-behandlet. Sistnevnte betyr at overmadrassen er behandlet slik at du kan føle deg helt trygg for at madrassen din er helt bakteriefri. Bakteriene trives nemlig ikke i et Rönd-behandlet stoff.

Elevasjonskomponenter

Når det gjelder den regulerbare delen av Haven Mayan, så er det danske Linak som står for muliggjøringen av det. Dette er en lydsvak teknologi, noe som bidrar til at du kan finne den best mulige stillingen. Ikke bare i løpet av natten, men også i løpet av dagen!

Dette produktet er i tillegg Svanemerket, så du kan vite helt sikkert at det er et trygt og godt produkt.


Atlas Wood produktomtale

Atlas Wood er en regulerbar seng som er 120 x 200 centimeter. Også her betyr det at dette er en stor enkeltseng. Det er imidlertid ikke mange valgmuligheter når det gjelder utseendet til denne sengen. Den kommer i fargen antrasit, og utover det er det bare valgmuligheter når det gjelder sengens fasthet.

Når det gjelder fasthet, har du tre alternativer å velge mellom. Alternativene tar utgangspunkt i hvor mye forbrukeren veier, og så anbefaler produsenten en seng med utgangspunkt i det. Alternativene du har, er fasthetene medium, fast og xtra fast.

Hovedmadrassen

Også denne sengen baserer seg på en fjærmadrass som bidrar til å gjøre Atlas Wood til en seng som er veldig behagelig å sove i.

Innholdet i denne madrassen er pocket fjærer som er fordelt på 5 komfortsoner. Dette er elementer som sikrer et slitesterkt produkt som gir deg behagelig støtte og et godt grunnlag for en god natts søvn.

Overmadrassen

Overmadrassen som følger med på kjøpet av Atlas Wood er en overmadrass som har en kjerne som består av lateks. Latekskjernen er fire centimeter tykk, og dette er et materiale som puster, noe som gjør denne overmadrassen enda mer behagelig.

På grunn av disse egenskapene vil denne overmadrassen alltid føles sval mot kroppen, så du kan være sikker på at du får sove godt om natten.

Elevasjonskomponenter

Når det gjelder motoren på Atlas Wood har produsenten av denne sengen også samarbeidet med danske Linak. Det er deres teknologi som fører til at sengen kan reguleres slik som du vil ha den. Teknologien er beskyttet av en treramme som er 12 centimeter tykk.

I tillegg er trerammen laget av svensk furutre, og kombinasjonen av disse egenskapene fører til at Atlas Wood er en seng av god kvalitet. I tillegg er dette en seng som vil gjøre en god figur i enhver test av regulerbare senger.


Anatomic produktomtale

I likhet med Atlas Wood, er Anatomic en regulerbar seng med svært få valgalternativer.

Anatomic er en seng som måler 90 centimeter i bredden og 200 centimeter i lengden. Det vil si at dette er en helt vanlig enkelt seng, men sengen kommer likevel innenfor kategorien som omfatter regulerende senger ettersom den har noen spesielle funksjoner.

Når det gjelder farge på sengen, kommer Anatomic bare i lysegrå, men du får imidlertid tre alternativer når det gjelder fasthet.

Prøveperiode på 100 dager

Også her kan du velge mellom fasthetene medium, fast og xtra fast. Med dette produktet er det også slik at du kan velge en fasthet, men hvis det viser seg at du har valgt feil, så kan du bytte den inn mot en Anatomic seng med en annen fasthet. Dette er helt gratis, men du må gjøre det innen 100 dager.

Hovedmadrassen

I fjærmadrassen til Anatomic er de vanlige pocket fjærene byttet ut med Anatomic sine egne fjær, og disse kaller de Anatomic-pocket.

Disse fjærene er også fordelt på 7 komfortsoner, men det som skiller dem fra de tradisjonelle pocket fjærene er at Anatomic-fjærene i tillegg er utdelt etter et ergonomisk mønster.

Det betyr at denne sengen ikke bare former seg etter din kropp og dens behov, men også etter den generelle kunnskapen som har kommet frem gjennom forskning på menneskets anatomi og liggeposisjon. Her er det altså både god komfort og dobbel så mye støtte.

Overmadrassen

Overmadrassen som følger med Anatomic er en madrass produsert etter SonoCore-metoden, i tillegg til at den er av merket Latex Pulse. Det betyr at denne overmadrassen er slitesterk, og det er en egenskap som sikrer lang holdbarhetstid.

Trekket som omfavner denne overmadrassen er Rainforest Alliance-sertifisert. Det betyr at denne overmadrassen er et veldig bærekraftig produkt.

På grunn av det har også overmadrassen til Anatomic blitt sertifisert med OEKO-TEX 100-merke, og det betyr at denne produsenten har fokusert på alles interesser – sine egne, forbrukernes og miljøets.

Elevasjonskomponenter

Det er noe som også viser seg i Anatomic sine elevasjonskomponenter i hode- og fotenden. Det er disse komponentene som gjør dette til en regulerbar seng.

Reguleringen av sengen styrer du enkelt via en trådløs fjernkontroll, noe som er veldig praktisk uansett når på dagen det er at du trenger å justere stillingen på sengen.

25 års garanti

Anatomic består av en stabil plattform, og hvis du skulle oppleve ramme- eller fjærbrudd på sengen din i løpet av de første 25 årene, så vil dette dekkes av garantien. Anatomic kommer nemlig med en 25 års garanti.


Sirius Black produktomtale

I likhet med noen av de andre sengene vi har sett på, så er Sirius Black en ganske enkel seng. Denne sengen er 90 centimeter bred og 200 centimeter lang. En helt vanlig og tradisjonell enkeltseng, med andre ord.

Det at det er en tradisjonell seng vises også i at det er veldig lite alternativer til hvordan sengen skal se ut. Som det kommer frem av navnet, så er Sirius Black en seng som kun fås i fargen svart. Bena som gjør at sengen kan stå på gulvet er naturfarget, og det er ikke noe som det er mulig å endre på.

Du kan dog bestemme hvilken fasthet sengen din skal ha. Med Sirius Black (og de fleste andre sengene i denne testen for regulerbare senger) får du tre valgalternativer. Produsenten kan levere Sirius Black med medium, fast eller x-fast fasthet.

Prøveperiode på 100 dager

Også denne produsenten gir deg muligheten til å prøve sengen i opp til 100 dager, hvis du ikke er helt sikker på hva som er den riktige fastheten for deg. Dette gir deg god tid til å finne ut det du trenger å finne ut.

Dersom det da skulle vise seg at dette ikke er den riktige sengen for deg overhodet, så returnerer du den bare. Ingen skade skjedd, for så enkelt er det rett og slett!

Hovedmadrassen

Sirius Black sengen består av en fjærmadrass som inneholder danske pocketfjærer. Disse danske pocketfjærene er inndelt i 7 komfortsoner, og det betyr at du kan forvente at denne sengen er en god seng som gir deg god støtte til enhver tid.

Med bakgrunn i denne kombinasjonen, så garanterer produsenten bak Sirius Black for absolutt alle kroppsdelene dine skal føle seg bra når du ligger i denne sengen.

Overmadrassen

Det følger naturligvis med en overmadrass med denne sengen også. Den omtales som en overmadrass i verdensklasse på grunn av latekskjernen som er 60 millimeter tykk. Denne kjernen beskyttes av et tencel-trekk som du kan vaske når det er behov for det.

Lateks er blant de beste materialene du kan få på markedet når det gjelder dette formålet. Også dette underbygger at dette er en seng som vil kunne gi deg god støtte nøyaktig når du trenger det.

Elevasjonskomponenter

Når det gjelder Sirius Black sine regulerbare komponenter, så bygger disse komponentene på teknologien fra den danske produsenten Linak. Det betyr at motoren som denne sengen består av, er produsert i og kommer fra Danmark.

Denne motoren beskyttes av en sterk treramme som er laget av svensk furutre. Med komponenter fra både Danmark og Sverige, som begge er kjente innenfor sitt felt, så er jo det ingen tvil om at kvaliteten på de forskjellige delene og selve sengen er veldig god.


Hvilken er best i test?

Ovenfor har vi sett på 7 ulike regulerbare senger. De sengene vi har sett på er Ovia Mayan, Physio Diamant, Venus Diamant, Haven Mayan, Atlas Wood, Anatomic og Sirius Black. Blant disse regulerbare sengene finner vi senger av ulik størrelse, men fellesnevneren er at alle er regulerbare senger.

Den første sengen (Ovia Mayan) var den største sengen vi så på i denne testen, da den var 210 x 210 centimeter. De to neste sengene (Physio Diamant og Venus Diamant) var 180 x 200 centimeter, noe som betyr at de regnes som dobbelsenger.

Haven Mayan og Atlas Wood var 120 x 200 centimeter, så dette er en mellomting mellom en enkeltseng og en dobbelseng, så man kan si at det er en litt større enkeltseng.

Helt til slutt så vi nærmere på Anatomic og Sirius Black, og disse var 90 x 200, så med utgangspunkt i størrelse, så var disse regnes disse som enkeltsenger.

Best i test

Men dette var altså en regulerbar seng test, så hvilken av disse sengene er det som kan kåres til å være best i test? Det er ingen tvil om at det er en hard konkurranse, for alle disse sengene er veldig gode. For oss er det imidlertid Anatomic som trakk det lengste strået og ble vår »best i test».

Grunnen til det er at selv om ikke Anatomic er den største sengen, så får du uansett mye seng for pengene. Noen av elementene som vi festet oss ved, var Anatomic-fjærene som fulgte et ergonomisk mønster og selve sengen som hadde 25 års garanti.

Anatomic var faktisk den eneste sengen som hadde disse tilleggene, og det ble viktig når vi skulle gjøre vår vurdering.