Test senger – Finn din best i test seng

En sunn helse og et godt liv, starter med en bedre og ny seng. Søvn hjelper oss å rense hodet, hvile ut og la kroppen forberede seg på en ny dag. Det beste du kan gjøre for ditt søvnmønster, er å investere i en seng som tar hensyn til dine behov for komfort, støtte og din anatomi.

Det er ikke enkelt å navigere markedet på egen hånd, og derfor har vi testet en mengde senger med forskjellige funksjoner og fordeler. Se gjennom vår test og finn ut hva du trenger for å bedre nattesøvnen din. En god seng er mye mer enn kun komfort, den skal fremme optimale forhold for en dyp søvn. Derfor er det viktig at du finner den beste sengen for deg.

Våre anbefalte produkt i 2021

Physio Diamant: Beste regulerbar seng

Hvis du er på jakt etter det beste av det beste innen regulerbare senger, vil Physio Diamant være et godt alternativ. Denne modellen er utviklet for å gi bedre søvnkvalitet, både gjennom en smart overmadrass, fjærmadrass og justerbare stillinger. Lateksen brukt i overmadrassen sørger for god varmeavledende kvaliteter, og fjærmadrassen er skapt for å passe enhver kropp og soveposisjon.


Nordform Kontinental Årstad:
Mest luksuriøse kontinentalseng og best design

Nordform sin kontinentalseng Årstad, er en luksuriøs og god seng som ser like fin ut som den er komfortabel. Dette ser gjerne ut som en seng hvor det kun er lagt fokus på det ytre, men ikke la deg lure. Kontinentalsengen gir ekstremt god støtte til hele kroppen, takket være syv komfortsoner og dobbelt pocketfjærsystem. Sengen er over gjennomsnittet høy og det medfølger også en lekker sengegavl. Er du på jakt etter et praktfullt alternativ, har du kommet til rett sted.


Ovia Mayan: Mest allergivennlige kontinentalseng

Ovia Mayan er en seng som passer de miljøbevisste. Denne kontinentalsengen skaper ekstremt godt sovemiljø takket være en overmadrass som dreper bakterier samt avviser støv, midd og andre allergener. Ovia Mayan sengen gir også utmerket komfort til både deg og partner, i tillegg til å gi automatisk støtte til områder under press. Vil du sove komfortabelt på madrassen med god samvittighet, er Ovia Mayan sengen et ypperlig valg.


Lectus Nice: Beste kontinentalseng for fasthet

Lectus Nice sengen er en kontinentalseng for de som jakter på fasthet. Sengen byr på moderne funksjoner og materialet ventilerer og gir en tørr og behagelig nattesøvn. Her får du et trekk som avviser væske, støv og midd, noe som er en stor fordel gjennom varme måneder. Lectus Nice sengen kommer med pocket fjærer slik at den avlaster kroppen på riktig måte, og gir deg en madrass som kan følge samt tilpasse seg bevegelsesmønsteret til to personer.


Physio Diamant

Produktnavn: Physio Diamant

Physio Diamant er en regulerbar seng som optimerer søvnen din. Sengen byr på enestående komfort samt en overmadrass og fjærmadrass utviklet spesielt for å fremme god søvn. Du kan velg mellom tre ulike typer fasther: Medium, fast og Xtra fast. Gode senger er viktig, og Physio Diamant er produsert for å gi deg et bedre liv gjennom bedre søvn.

Overmadrassen består av lateks, behandlet etter den kjente SonoCore-metoden. Denne behandlingen sørger for at lateksen holder seg elastisk og ventilerende over tid. I tillegg er overmadrassen behandlet med grafitt, hvilket gjør den varmeavledende for å raskere dysse deg i søvn.

Selve fjærmadrassen ble utviklet sammen med eksperter innen søvn og fysioterpauter. Her er fjærende fordelt i et unikt mønster som tar hensyn til en hver soveposisjon og enhver kropp. Dette legger til rette for optimal søvn gjennom hele natten. Dette er som sagt en regulerbar seng, hvilket betyr at du også får en regulerbar ramme.

Physio Diamant kommer med en unik motor og ramme, som gjør det enkelt å stille sengen inn i den perfekte posisjon. Dette skjer helt trådløst og fjernbetjeningen er svært fleksibel og enkel å håndtere. Liker du å lese bøker, se på TV eller slappe ekstra av før sengetid, er det godt å kunne justere posisjonen sin i sengen.

Ettersom temperaturen i kroppen vår synker når vi sover, er Physio Diamant utviklet for å være mer varmeavledende enn andre senger. Dette vil forbedre søvnkvaliteten og gjøre det enklere å falle inn i dyp søvn. Selv om design ikke er hovedfokuset her, ser både madrass og sengeramme utmerket ut i lag.

Physio Diamant er en regulerbar seng for de som virkelig ønsker seg det lille ekstra. Sengen er svanemerket og kommer med flere alternativer for fasthet. Hvilken fasthet som anbefales, baserer seg på vekten til forbrukeren. Er du for eksempel under 75 kilo, vil en middels fasthet være riktig valg. Physio Diamant en unik seng med enestående kvaliteter. Trenger du et regulerbart alternativ, er dette den beste seng.


NORDFORM Kontinental Årstad

Årstad er en eksklusiv kontinentalseng fra den kjente produsenten Nordform. Sengen kommer i et moderne design, har høy kvalitet og gir utmerket støtte. Dette er en sengen som passer for de som ønsker å innrede soverommet med et luksuriøst uttrykk. I tillegg er både madrass og overmadrass utviklet for å gi deg en bedre natt søvn gjennom smarte løsninger.

Kontinentalsengen Årstad er over gjennomsnittet høy hvilket gjør den til et blikkfang på soveværelse. Sengebunnen til Årstad er oppbygd av en treramme i gran, hvor det også er implementert et fjærsystem i pocket hvilket gir riktig støtte og avlastning til hele kroppen.

Selve madrassen er også oppbygd av pocket fjærer og kan friste med syv forskjellige komfortsoner. Hver sone er tilpasset ulike deler av kroppen, slik at du får en behagelig sovestilling og god avlastning uansett hvordan du ligger. Madrassen gir støtte både til de som ligger på mage, rygg og siden.

Overmadrassen er pikert og er oppbygd av lateks og mikrofibervatt. Dette gir deg en ekstra god sovekomfort gjennom hele natten. Det eksklusive fløyelstoffet og det doble pocketgjærsystemet, gir både et luksuriøst design og innovative funksjoner for optimal søvn. Årstad kontinentalseng har en medium fasthet og du kan velge mellom tre moderne fargevarianter.

Kontinentalsengen Årstad kommer med en frittstående sengegavl hvilket setter prikken over i’en når det gjelder design. Sengegavlen er heldekket i polyesterstoff med lekre pyntesømmer og stilrene knapper. Sengegavlen har gjerne ikke mye å si for sovekomforten, men det er en fin detalj som mange forbrukere nok vil sette pris på i en seng.

Sengen passer best til de som blant annet legger stor vekt på design og ønsker en seng som tar seg godt på soveværelse. De unike detaljene gjør sengen til et utmerket valg for de som er på jakt etter det lille ekstra. Du trenger ikke å gi slipp på fine elementer, selv om du også ønsker å fokusere på komfort i jakten på en riktig seng.

Nordform sin kontinentalseng er valget for de som ønsker en luksuriøs seng med vakkert design, uten at det skal gå utover kvaliteten og komforten. Medium fasthet, dobbelt pocketfjærsystem, og en ramme som gir avlastning til hele kroppen, legger til rette for en god nattesøvn, og vel uthvilte morgener i en god seng.


Ovia Mayan

Ovia Mayan er en unik kontinentalseng som gir deg luksus, god komfort, utmerket støtte og allergivennlige løsninger. Her får du en overmadrass i naturlig lateks som er produsert for å være pustende og slitesterk. Den antibakterielle behandlingen dreper bakterier, og fjærmadrass sørger for konstant komfort for både deg og din partner.

Overmadrassen til Ovia Mayan er produsert ved bruk av den unike SonoCore-metoden. Dette gjør overmadrassen mer motstandsdyktig, pustende, slitesterk og allergivennlig. Overmadrassen avviser støv og midd, hvilket skaper et sunnere sovemiljø. Kjernen til overmadrassen består av 100 % naturlig lateks, og er rustet med trekk som har gjennomgått en naturlig antibakteriell behandling. Dette fjerner bakterier og sikrer en god nattesøvn for huden din.

Ovia Mayan har en fjærmadrass som gir både deg og en eventuell partner optimal støtte. Hver bevegelse blir isolert, og fjærene beveger seg sammen for å støtte begge kropper optimalt. Her er det brukt et unik UNITA-spring system som sikrer at fjærene også har en innvendig fjær i mindre størrelse. Skulle presset stige i et område, vil du automatisk få mer støtte for bedre avlastning.

Rammemadrassen til Ovia Mayan kommer med to fjærlag, en treramme i furu. Denne sengen byr på noen av de mest miljøvennlige overmadrassene og rammemadrassene på markedet, slik at du kan sove med god samvittighet. Rammen sørger for ekstremt ypperlig komfort og sikrer god søvn uansett hvordan du vrir og vender deg i løpet av natten.

Ovia Mayan er et godt valg av seng for de som jakter på miljø- og allergivennlige alternativer. Sengen tilbyr også ekstremt god komfort og støtte, og fjærmadrassen vil tilpasse seg dine og partnerens bevegelser. Ovia Mayan gir en komfort- og søvnopplevelse i særklasse, og skaper et sunt sovemiljø. Hvis du ønsker gode kvaliteter uten å kompromiss, er Ovia Mayan et naturlig og svanemerket valg av ny seng.


Lectus Nice

Lectus Nice gir en fast følelse og kombinerer ventilerende og moderne funksjoner. Denne modellen er en kontinentalseng som byr på trykkavlastende pocketfjær. Underdelen inneholder bunnfjær, hvilket gir kroppen en stabil og jevn fjæring som støtter og avlaster. En stor fordel er det at stoffet er lett å rengjøre, da det avviser væske og andre flekker.

Dette er en seng som passer de som ønsker ekstra fasthet og et jevnt trykk. Dette gir både en dypere søvn og bedre hvile. Det er viktig å påpeke at selv om sengen er fast, vil den ikke oppleves som hard. Har du tidligere erfart at blodsirkulasjonen blir dårligere grunnet harde senger, vil du bli overrasket over hvordan Lectus Nice fordeler trykket jevnt utover kroppen mens du ligger i sengen.

Pocketfjærene kan bevege seg uavhengig av hverandre og fritt rundt i madrassene. Ettersom fjærene er fordelt i lommer, vil de også tilpasse seg kroppen din, uavhengig av de andre fjærene. Dette er en stor fordel om det er to stykker som ligger i sengen. Kontinentalsengen er produsert med innovative materialer som sørger for at du har det tørt og luftig gjennom natten. Sengen aviser også støv og midd, hvilket skaper et sunt miljø.

Det er ingen hemmelighet at senger kan være vanskelig å rengjøre, men dette er ikke et problem med Lectus Nice. Sengetrekket er forbehandlet slik at det avviser væske. Du kan også ta av trekket og vaske dette ved behov. Dette er med andre ord en brukervennlig kontinentalseng, som byr på gode brukeregenskaper over hele linjen.

Hvis du er på jakt etter en ny seng som gir fasthet, uten de dårlige egenskapene en hard seng kan gi, vil Lectus Nice være et godt alternativ. Den sørger for god sirkulasjon i kroppen og støtter ulike soveposisjoner, takket være pocketfjærene. Designet er det heller ingenting å si på, dette fremstår som stilrent og moderne: Den beste sengen for nordiske hjem.


Regulerbar seng og madrass

Regulerbare senger har blitt mer og mer populært de siste årene. Disse sengene består av en overmadrass og en ramme med madrass. Dette gir deg muligheten til å finne den optimale sove- og hvile-posisjonen. Regulerbaresenger er også et ypperlig valg for de som ønsker å se på TV og lese bøker i sengen. Ettersom du kan justere stillingen din, er det enkelt å både heve og senke deler av sengen for å finne rett posisjon.

Mange ser på regulerbare senger som en luksus, men en slik seng kommer også godt med for vanlige forbrukere i en travel arbeidshverdag. Sengen kan være god å legge seg ned i etter lang dag på jobb, da du kan heve nederst del for å legge bena høyt. Regulerbare senger passer også godt for mennesker som er sengeliggende i lengre perioder, ettersom det er enkelt å variere stillingen til kroppen gjennom dagen. Etterspørselen til regulerbare senger fortsetter å øke, og dette er nok en modell vi kommer til å se mer av i årene som kommer.

Kontinentalseng

Kontinentalsenger er det overlegne foretrukne valget av seng blant norske forbrukere. Disse sengene består av tre deler: Rammemadrass, springfjær- eller skumgummimadrass og en overmadrass. I en kontinentalseng vil du komme høyt opp fra gulvet, samtidig som kroppen kan synke dypt ned i madrassen. Kontinentalsenger er kjent for å gi god støtte, avlastning og komfort til hele kroppen.

En av de største fordelene med kontinentalsenger, er at du kan tilpasse sengene med forskjellige fastheten i madrassen. Hvis du deler seng med en partner, kan den ene siden var myk, og den andre være hard eller medium. Madrassen kan skreddersys for å gi begge parter optimal liggekomfort gjennom natten.

Hvilken seng anbefales?

Før du starter jakten på en ny seng og madrass, bør du sette av tid til å utforske hva som finnes på markedet. Tenk nøye gjennom hvilken fasthet du ønsker deg, ofte er behovet forskjellige mellom menn og kvinner. Derfor er det viktig å ta hensyn til kroppens fasong og vekt, da dette spiller inn på behovet våt. Det kan være lurt å gå til innkjøp av en seng som byr på muligheter for en todelt madrass, slik at begge parter får en madrass som passer best til deres unike behov.

Mange går gjerne automatisk bort fra regulerbare senger, da de tenker at dette ikke er noe de har mye behov for. Men sannheten er at regulerbare senger gir mange fordeler, spesielt for de som sitter mye i sengen, eller leser en bok før kveldstid. Har du TV på soverommet vil dette være et naturlig valg.

Sett deg gjerne ned og tenk gjennom hva du ønsker å forbedre med din nåværende søvnsituasjon. Hva mangler fra den eksisterende sengen og hvilke funksjoner kunne du tenke deg? Ønsker du å falle lettere i søvn, øke blodsirkulasjonen eller kanskje en seng som lar deg synke ned i madrassen? Dette er kvaliteter du deretter kan lete i når du ser gjennom tester og produkter på nett.

Senger og madrasser

Hvis du jakter på de beste senger, er det viktig å skille mellom senger og madrasser. Begge deler spiller en viktig rolle for søvnen din, men madrassen er det som avgjør hvordan den generelle søvnkvaliteten blir. Se gjerne på anbefalte senger, blant annet de som er testet her, og sammenlign alternativene for å finne en riktig seng for deg.

Det finnes ingen fasit på hva som gjør en seng god. Dette vil avhenge av våre unike behov for støtte og avlastning. Det vi kan si med sikkerhet er at sengen din bør velges med omhu og gjerne les deg opp på hvilken seng som er best i test, før du går til innkjøp.

Tenk gjennom egenskapene til både sengen og madrassen. En god madrass kombinert med en god seng, vil kunne gi deg optimal komfort og bedre søvnmønster. En dårlig seng kan i verste fall føre til helseplager og problemer med hofte og skuldre. Bruk tid til å finne den riktig sengene for deg, dette er en investering i din egen helse.