Testguide: hvilket sengeteppe bør du velge?

Et sengeteppe er en rimelig, enkel og praktisk måte å løfte opp soverommet på. Med et flott sengeteppe på sengen skaper du både en luksuriøs og ryddig følelse, samtidig som teppet beskytter sengen og sengetøyet. Med andre ord så vil soverommet bli mer innbydende og få en mer helhetlig look.

Mange varianter å velge mellom

Den største fordelen med et sengeteppe er at det skaper hotellstemning på soverommet som inviterer til en godt og behagelig sovemiljø. Sengen vil rett og slett se penere ut og som en fin bonus fungerer sengeteppe som beskyttelse mot støv og skitt. Det finnes et stort utvalg av sengetepper med forskjellig design, farge og materiale. Hvilket sengeteppe som er riktig for deg og ditt soverom avhenger først og fremst av personlige preferanser og behov. Uansett vil et sengeteppe være en lekker interiørdetalj som enkelt pynter opp soverommet. Det er ikke uten grunn at sengetepper blir brukt hyppig på både hotell og i boligannonser for å style opp rommet man sover i. Med et sengeteppe kan du rimelig og effektivt endre stemningen og utseende på et soverom – det vil rett og slett sette prikken over i-en! Vi kan nesten garantere at du får en bedre start på dagen når du rer opp sengen om morgenen der du avslutter med å bre over et sengeteppe.

Interiøstips: innredning med sengeteppe

Med ulike farger, stoff og mønstre kan det være vanskelig å vite hvilket sengeteppe som passer best inn på ditt soverom. Enkeltfargede sengetepper med grunnleggende toner som grå, marineblå, hvit, svart og brun er enkelt å kombinere med mønstrete dynetrekk og andre nyanser. Gjennom året kan du variere sengeteppet og samtidig enkelt freshe opp soverommet i tråd med sesonger og farger. I sommerhalvåret vil det kanskje passe bedre med et lyst og lett sengeteppe, mens på vinterstid vil et tykkere sengeteppe i velur eller bomull være mer innbydende.

I vår testguide finner du fem flotte sengetepper som alle har sine ulike kvaliteter og produktegenskaper.

Våre anbefalte produkt i 2022

Eksklusivt sengeteppe fra Halvor Bakke

Dette fantastiske sengeteppet er et stort stykke deilig velur i nydelig kvalitet. Modellen er en del av den kolleksjonen «Bedtime Story» fra den kjente interiørstylisten og designeren Halvor Bakke. Sengeteppet er i 100 prosent bomull med en helt unik mykhet og stilrent design som samtidig oser av luksusfølelse og eksklusivitet. Det er lekre og praktiske dusker i hjørnene slik at sengeteppet faller pent på sidene samtidig som det gir en vakker oppredd seng. Den nøytrale fargen gjør at sengeteppet kan benyttes på ethvert soverom og som bidrar til å gi rommet en behagelig ro. Størrelsen på modellen er 140 x 240 cm. Med dette sengeteppet vil du garantert få en innbydende seng som gir deg deilig og elegant hverdagsluksus. Du kan være trygg på at produktet er av høy kvalitet og dette er et meget lekkert sengeteppe du vil ha glede av i mange år fremover. Testvinner

Bestselger med royal følelse – sengeteppe fløyel

sengeteppe fløyel

Marseille Sengeteppe er håndkviltet 100 prosent bomullsfløyel med en herlig, myk overflate. Sengeteppet har et litt rustikt designpreg og en nydelig flott mørkeblå farge. Man får nesten en litt kongelig følelse når dette sengeteppet ligger over sengen. Modellen har et diamantmønster med polyesterfyll og er tilgjengelig i størrelsen 140 × 240 cm. Sengeteppet er lett å kombinere sammen med andre ulike farger og mønstre – og dette er en stor kundefavoritt. Borås Cotton er Sveriges eldste tekstilmerke. Produsenten har designet og produsert tidløse tekstiler og interiørdetaljer av høy kvalitet i over 100 år. Her får du et flott sengeteppe som fornyer soverommet ditt på en kostnadseffektiv måte!

Allsidig hverdagsluksus

Karin Sengeteppe kan dekke hele sengen eller brett det slik at du dekker fotenden. Uansett vil dette lekre, store sengeteppet gjøre det enkelt å skape en luksuriøs stil på soverommet. Materiale er av 100 prosent polyester velur og modellen måler 240 x 250 cm. Stoffet byr på en myk og tung fløyelskvalitet. Karin Sengeteppe har et flott, elegant mønster og en kant som gir produktet et eksklusivt og mykt uttrykk. Den flotte glansen og den nydelige blåfarge gjør at dette sengeteppe blir en lekker interiørdetalj på soverommet samtidig som sengen får god beskyttelse.

Lekkert og unikt design

Dette sengeteppet er for deg som ønsker noe mer enn det «trygge og tidløse» designet. Her får du et lekkert sengeteppe med flere detaljer som setter sitt preg på sengen og soverommet. Noen stikkord for produktet er jacquard-vevet stoff i nydelig paysleymønster med frynser på begge kortsider. Borås Cotton leverer myk og god kvalitet bestående av 90 prosent bomull og 10 prosent ull. Augustins Sengeteppe setter et eget preg, og gir en helt egen lun og hyggelig tone på soverommet. Dette er en modell som passer fint til deg som vil ha noe som skiller seg litt ut i mengden.

Enkelt og stilfullt

Latro sengeteppe er en modell i vasket bomullskvalitet, med vevet vaffelstruktur. Dette er et sengeteppe som er tilgjengelig i to ulike størrelser: 170 x 240 cm og 240 x 250 cm. Sengeteppet har et tidløst og meget anvendelig design. Teppet passer fint både i senga hjemme, på hytta, på gjestesenga og så videre. Den sorte fargen sklir fint inn i hvilket som helst soverom uansett hvilken fargepalett det er i rommet fra før av. Det er enkelt å få sengeteppe til å ligge fint og rett. Her får du både en bra beskyttelse for sengen samtidig som soverommet ser ryddigere og mer innbydende ut. Oppsummert er dette et enkelt, men klassisk sengeteppe i god kvalitet som kan brukes i alle slags type senger og soverom.