Oransje briller – hva er det?

Oransje briller er en type briller med oransje glass, som er designet for å redusere skadelige effekter av blått lys. De er ofte brukt for å forbedre søvnen og redusere følsomhet for blått lys, spesielt om natten. Oransje briller kan også hjelpe med bipolar lidelse ved å redusere følsomhet for lyssvingninger.

Blått lys og søvn

Blått lys, som utstråles av enheter som skjermer på datamaskiner, telefoner og televisjoner, kan ha en negativ innvirkning på søvnkvaliteten. Blått lys kan forstyrre produksjonen av melatonin, en hormon som hjelper med å regulere søvn-våkne syklusen. Dermed kan eksponering for blått lys om natten føre til dårligere søvnkvalitet og en mer utfordrende søvnrutine. Mer om blått lys og søvn.

Oransje briller mot blått lys

Oransje briller blokkerer eller reduserer mengden av blått lys som treffer øynene. Dette kan bidra til å beskytte øynene mot skadelige virkninger av blått lys og forbedre søvnen. Ved å ha oransje briller på om natten, kan en redusere eksponeringen for blått lys og dermed hjelpe kroppen med å produsere mer melatonin, noe som kan forbedre søvnen.

Oransje briller for bipolar lidelse

Oransje briller kan også hjelpe med å redusere følsomhet for lyssvingninger, som kan være en utfordring for mennesker med bipolar lidelse. Mennesker med denne lidelsen kan være følsomme for lyssvingninger og endringer i lysstyrke, noe som kan forstyrre søvnen og forverre symptomer. Oransje briller kan redusere følsomheten for lyssvingninger ved å filtrere ut blått lys og redusere skadelige effekter.

Kjøpe oransje briller

Det finnes en rekke steder hvor man kan kjøpe oransje briller, inkludert optikerforretninger, helsekostbutikker og online. Prisene varierer avhengig av merkenavn og kvaliteten på briller, men man kan forvente å betale et sted mellom 200 og 1000kr. Når du kjøper oransje briller, er det viktig å sørge for at briller passer godt og at glassene er av høy kvalitet.

Konklusjon

Oransje briller kan også hjelpe mennesker med bipolar lidelse eller såkalt søvnproblemer. Mange mennesker med bipolar lidelse rapporterer en forbedring i deres søvn og humør etter å ha brukt oransje briller. Gule briller har også vist seg å være effektive i å redusere symptomer på bipolar lidelse.

Oransje briller er også tilgjengelige med UV-beskyttelse og i ulike stiler og størrelser. Du kan kjøpe oransje briller på nettet eller i spesialiserte butikker. Prisen på oransje briller varierer avhengig av merkenavn, kvalitet og stil, men de er vanligvis rimeligere enn mange andre typer briller med spesialiserte linsefilter.

I motsetning til blålysbriller, gir oransje briller ikke fullstendig beskyttelse mot blått lys. De er mer egnet for å støtte søvnen, spesielt ved sen kveldsbruk av digitale enheter. Hvis du er bekymret for de langvarige effektene av blått lys på øynene dine, bør du vurdere å bruke oransje briller i tillegg til å redusere eksponeringen til blått lys.

Oransje briller er en effektiv og rimelig løsning for å støtte søvnen og redusere effektene av blått lys. De kan hjelpe mennesker med bipolar lidelse og søvnproblemer og bidra til en bedre søvn-våken syklus. Du kan kjøpe oransje briller med UV-beskyttelse og i ulike stiler og størrelser. Det er viktig å huske at oransje briller ikke gir fullstendig beskyttelse mot blått lys, så det anbefales å redusere eksponeringen til blått lys på andre måter også.

Legg igjen en kommentar