Magnesium og søvn

Magnesium er et mineral som spiller en viktig rolle i en rekke fysiologiske prosesser, inkludert søvn. Studier har vist at magnesium kan ha en positiv effekt på søvnkvalitet og kan hjelpe folk med å sove bedre om natten. Men hvordan eksakt påvirker magnesium søvnen vår?

Magnesium og dets rolle i søvn

Magnesium er involvert i reguleringen av en rekke kjemiske reaksjoner i kroppen, inkludert produksjon og frigjøring av hormoner som melatonin, som er ansvarlig for å regulere døgnrytmen vår. Magnesium bidrar også til å redusere stress og muskelspenning, noe som kan føre til bedre søvnkvalitet.

>>Kjøp magnesium her<<

Sink og magnesium for bedre søvn

Sink og magnesium har også vist seg å arbeide sammen for å fremme bedre søvn. Sink hjelper med å regulere melatoninproduksjonen, mens magnesium bidrar til å redusere stress og muskelspenning. En balansert kosthold som inneholder tilstrekkelige mengder sink og magnesium kan hjelpe med å fremme bedre søvn.

>>Kjøp sink<<

Magnesium og søvnløshet

Folk som lider av søvnløshet eller har problemer med å sove godt om natten, kan dra nytte av å ta magnesiumtilskudd. Studier har vist at magnesium kan hjelpe med å redusere søvnløshet og forbedre søvnkvaliteten. Dette skyldes sannsynligvis magnesiumets evne til å redusere stress og muskelspenning, samt regulere hormonproduksjonen.

Konklusjon

I alt, er magnesium en viktig faktor for søvnkvaliteten vår. Studier har vist at magnesium kan hjelpe med å regulere hormonproduksjonen, redusere stress og muskelspenning, samt fremme bedre søvnkvalitet. Sammen med sink, kan magnesium bidra til å forbedre søvnen vår og hjelpe oss med å sove bedre om natten.

>>Kjøp magnesium her<

Referanser:

  1. Chiamori, N. Y., & Raffa, R. B. (2017). Magnesium and pain: An update. Current pain and headache reports, 21(9), 57.
  2. Abbasi, B., Kimiagar, M., Sadeghniiat-Haghighi, K., Shirazi, M. M., Hedayati, M., & Rashidkhani, B. (2012). The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial. Journal of research