Utnytt plassen med allsidig og stor sovesofa

En stor sovesofa er en praktisk investering til deg som vil utnytte plassen med et allsidig møbel. Med våre anbefalte favoritter finner du sovesofa av høy kvalitet med komfort når du vil slappe av, sove eller en ekstra seng til gjestene.

Enten du bor i en liten leilighet eller vil utnytte et av rommene hjemme bedre er sovesofa genialt. Kjøper du en sovesofa av høy kvalitet får du et allsidig møbel til leiligheten som kan brukes som vanlig sofa i stuen, og gjøres om til seng når du skal legge deg. Ønsker du å gjøre et av rommene i boligen mer funksjonelt kan en sovesofa være smart. Det ekstra rommet kan da brukes som TV-stue for familien og gjesteseng ved overnattingsbesøk. For ungdommer som liker å bruke mye tid på eget soverom, kan en sovesofa bidra til å utnytte plassen bedre med sofa på dagtid og seng på natten. Sovesofa kommer i flere størrelser, hvor de større modellene ofte varierer mellom 180 til 240 centimeter i lengden og 90 til 150 centimeter i bredden. Når sofaen dras ut som seng får du en dobbeltseng med plass til en eller to personer.

Velg mellom ulike typer av sovesofa

De fleste møbelbutikker har et bredt utvalg av sovesofa, hvor løsningene er ulike. Den mest vanlige typen er sovesofa der sengen trekkes ut av sofaen, enten i form av foldeskinner eller uttrekkbare funksjoner. Sovesofa med sjeselong er en annen type med fleksibelt design og funksjonalitet. Med sammensatte seksjoner kan du inkludere sovesofa i en av seksjonene. En annen smart variant er konvertible modeller av sovesofa som enkelt kan gjøres om fra sova til seng ved å senke ryggstøtten ned. Fordelen med denne løsningen er at de ofte tar mindre plass enn de klassiske variantene som trekkes ut. Ønsker du å både utnytte plassen på rommet og ha smarte løsninger for oppbevaring, er sovesofa med oppbevaring det beste alternativet. Disse har innebygd oppbevaring under seteputen eller sengen, slik at du kan lagre sengetøy, puter, håndklær eller klær på en praktisk måte. Uansett hvilken type sofa du velger bør du vurdere følgende faktorer for best mulig kjøp; Komfort, slitesterke materialer og møbelstoffer, et design som passer ditt hjem og sofaen kvalitet generelt.

Våre anbefalte produkter i 2024

For langvarig levetid og en sofa du kan ha glede av i mange år er kvalitet verdt investering. Vi har samlet våre beste anbefalinger av store sovesofaer som oppfyller krav til kvalitet, komfort, funksjonalitet og design. Samtidig har vi vært opptatt av å finne gode kjøp i ulike prisklasser.

Avslappende design og elegant sovesofa med høy komfort

Vår dyreste anbefaling er til deg som vil ha en sovesofa som kombinerer kvalitet, stil, komfort og funksjonalitet på beste måte. Innovation Living sin Pascala sovesofa har et avslappende design med et elegant preg som passer inn i alle hjem. Sofaen har løse madrasstrekk og løse posete ryggputer som lar deg tilpasse komforten etter eget bruk. I tillegg vil den solide og gode oppbygningen med posefjær i madrassen sørge for behagelig søvn når den brukes som seng og deilig komfort som sofa. Et annet pluss ved Pascala er at trekket kan tas av og vaskes på 30 grader, noe som gir enkel rengjøring og hygiene. Sofaen trekkes enkelt ut fra sofa til seng, hvor sengen måler 140×200 centimeter. Pascala er slitesterk, komfortabel og stilig. Velg mellom trekk i ulike farger og invester i en praktisk sovesofa.

Tidløs og moderne sovesofa med smart oppbevaringsløsninger

Denne sovesofaen ble nominert til Årets Møbel i 2022, og fortsatt er Mome Grain en vinner. Sofaen gir deg en sofistikert og praktisk løsning som kombinerer stil, komfort og funksjonalitet på beste måte. Med sitt elegante design og smarte oppbevaringsløsninger er Mome Grain et godt valg for det moderne hjem. Den innebygde oppbevaringsløsningen under sofaen gir deg plass til å lagre dyner, puter, sengetøy eller klær, slik at rommet holdes ryddig. Når det gjelder kvalitet har Mome Grain slitesterke fjærer i bunnen og 30 kilo polstring av kaldskum, noe som gir en behagelig sittestilling og deilig liggekomfort. Sofaen kombinerer estetikk med funksjonalitet for å gi deg den beste komforten. Med trekk i Grain-tekstil er Mome Grain tidløs med karakteristisk struktur. I tillegg er tekstilet slitesterkt, enkelt å vedlikeholde og høy på kvalitet. I utslått tilstand måler sovesofaen 140×200 centimeter og gir plass til en eller to personer. Ved kjøp av Memo Grain kan du velge mellom fargene beige, antrasitt, rust og mørkegrå, mens ekstra tilbehør med overmadrass kan legges til for oppgradering av komfo

Luksuriøs komfort og sofistikert design til god pris

Novogratz Brittany Sovesofa

Leter du etter en praktisk sovesofa til stuen, gjesterommet eller hjemmekontoret, er Brittany det ideelle valget. Novogratz sin sovesofa gir deg luksuriøst komfort, sofistikert design og god funksjonalitet. Den tuftede, vatterte ryggstøtten med ribbemønster gir et elegant utseende, samtidig som du får komfortabel støtte når du skal slappe av. Kombinasjonen av buede armlener, skrå ben og avrundet estetikk gjør Brittany til en sovesofa som skiller seg ut på design. Andre egenskaper som gjør Brittany til et godt kjøp er den gode prisen kombinert med høy kvalitet. Sofaen er designet med delt ryggstøtte med flere nivåer, slik at du kan velge mellom sittende, hvilende eller sovende stilling med enkel trykk-og-dra-bevegelse. I tillegg har sofaen en ekstra støtte fra de ekstra bena som gjør sengen til et behagelig sted å sove. Brittany har et trekk i syntetisk skinn og du kan velge i fargene grå, hvit eller svart. Vi anbefaler Novogratz sin trendy sovesofa til deg som vil ha stil, komfort og et praktisk møbel. Sovesogaen måler 88 centimeter i bredden, 81 centimeter i høyden, 208 centimeter i bredden og har en setehøyden på 40,6 centimeter. Når sofaen gjøres om til seng vil den måle cirka 140×200 cm.