Sov komfortabelt med en sval og tynn sommerdyne

Varme sommernetter kan gi ubehagelige og klamme netter, men med en sval dyne laget for sommerhalvåret får du optimal ventilasjon. Velg mellom fiber- og dundyner laget av lette og pustende materialer som sikrer komfort gjennom de varmeste månedene.

Søvnkvalitet er viktig for en frisk, energisk og sunn helse med trivsel. For å sikre best mulig søvn trenger man et soverom med god seng, gode puter, behagelig madrass og en komfortabel dyne. For de varmeste månedene kan en helårs- eller vinterdyne bli for varmt, men med en sommerdyne får du en lett, luftig og sval dyne. De beste dynene er laget av lette og pustende materialer som gir optimalt ventilasjon, luftsirkulasjon og avkjøling. Når temperaturen stiger er det viktig å velge en dyne som bidrar til å regulere temperaturen, unngå overoppheting og gi god nattesøvn. Til deg som synes helårsdynen blir for varm på sommeren anbefaler vi å investere i en egen sommerdyne eller for deg som ofte har det varmt om natten, uansett årstid.

Fiber eller dun?

Sommerdyne kan, i likhet med vanlige dyner, kjøpes som fiberdyne eller dundyne. Fiberdyner er det beste valget for astmatikere og allergikere, men også til deg som ønsker kvalitet til en gunstigere pris. Dynene er laget av syntetiske materialer som polyester eller mikrofiber. De er allergivennlige, enkle å vedlikeholde, tørker raskt og er behagelige mot kroppen. For deg som foretrekker dyner uten animalske produkter er fiberdyner et godt valg. Dundyner derimot er generelt dyrere i pris, men har enda høyere kvalitet, pustende egenskaper og svært behagelige. Velger du en sommerdyne laget av naturlig dun og fjær fra gjess eller ender får du en luftig, passe isolerende og holdbar dyne som tilpasser seg kroppens naturlige temperatur. Noen av dynene er også merket som allergi- og astmavennlige.

Dette bør du se etter ved kjøp av sommerdyne

Dun- eller fiberdyne? Singel eller dobbel sommerdyne? Uansett hvilket materiale eller størrelse som er best for deg er det flere ting du bør se etter ved kjøp av sval dyne. For å sikre et best mulig kjøp bør du velge en sommerdyne som er lett og luftig med god ventilasjon. Du bør også velge en sommerdyne med riktig vekt og fyllmengde som passer deg og dine behov for varme. For å forsikre deg om at produktet har god pusteevne og ventilasjon kan det være smart å lese produktets beskrivelse. Til deg med allergier, astma eller sensitiv hud kan det være greit å forsikre seg om at dynen du kjøper er allergivennlig og fri for stoffer som kan utløse en allergisk reaksjon. Når det kommer til pris og kvalitet henger dette gjerne sammen.

Våre anbefalte produkter i 2024

Vi anbefaler å velge en sommerdyne fra en pålitelig og anerkjent merkevare som leverer kvalitet og holdbarhet. Høie er blant de mest populære produsentene med testvinnende dyner av både fiber og dun. Basert på krav om kvalitet, komfort og pris har vi samlet våre beste anbefalinger av sommerdyne til deg. For ekstra komfort og bevegelsesfrihet er en sommerdyne 200×220 det beste, mens sommerdyne 140×220 eller x200 er et godt valg for folk flest.

Home-Tex sin mest solgte sommerdyne fylt med europeisk moskusdun

Borg Living Moskusdundyne Sommerdyne 140x200

Blant markedets bestselgere og favoritter av sval dyne finner vi danske Borg Living sin sommerdyne fylt med 90 prosent europeisk moskusdun. Dynen er produsert i Danmark, har en bæreevne på 11 og er en kjølig sommerdyne av høyeste kvalitet. Den svale og gode sommerdynen har et trekk av 100 prosent fin bomullscrambic, en fyllvekt på 200 gram og er konstruert som en kassettdyne med passepoilkant. Borg Living sin populære sommerdyne er godt egnet for allergikere og Øko-Tex 100-sertifisert som gir en dyne laget av trygge tekstiler. Med 10 års garanti får du en sommerdyne du kan ha glede av i flere år. Dynen er fylt med myke, fine edderdunlignende moskusdun fra anden moskus, noe som gir en unik isolasjonsevne. Vi anbefaler Borg Living sin sommerdyne til deg som leter etter høy kvalitet, komfort og en avkjølende dyne for varme sommernetter. Dynen kommer i størrelsen 140×200 centimeter og den kan vaskes på 60 grader.

Astma- og allergivennlig sval dundyne av høyeste kvalitet

Mayan sin svale sommerdyne er Oeko-Tex-sertifisert, Downpass-sertifisert og en godkjent astma- og allergivennlig dyne. Sertifiserte Mayan er fri for helseskadelige stoffer og produsert med fokus på dyrevelferd, etikk og kvalitet. Med andre ord får du her en dyne som passer for alle, enten du har allergi, astma eller bare ønsker å forebygge egen helse. Den svale dynen passer perfekt for sommerhalvåret eller til deg som ofte har det varmt om natten. Sommerdynen har en bæreevne på 11 fylt med 90 prosent moskusdun og 10 prosent måkefjær av høyeste kvalitet. Moskusdun gjør dynen lett, myk og isolerende, mens gjør gir en støttende effekt. Dynetrekket av 100 prosent bomullsbatist er mykt og sydd i kassetter med kanalvegger med et fint satengbånd. Alt i alt er Mayan blant markedets beste produkter. Vi anbefaler sommerdynen til deg som vil ha en en dyne som er produsert med naturen og deg i tankene. Mayan sommerdyne kommer i størrelsen 140×200 cm.

Fyldig og luksuriøs dyne med dunfiber

Denne allergivennlige juniordynen fra Zen Sleep er en skikkelig luksusdyne for de yngste. For en gunstig pris får du her en juniordyne med silikonisert og antibakterielt fyll av dunfiber som puster godt. Med et trekk av 100 prosent finkjemmet bomull og konstruksjon med kassetter som fordeler fyllet jevnt vil dynen være behagelig å sove under. Zen Sleep er en lun helårsdyne som kan brukes året rundt. Dynen er fyldig, samtidig som den føles lett, behagelig og faller mykt rundt kroppen. Også Zen Sleep sin juniordyne er Øko Tex 100-sertifisert og produsert i trygge tekstiler.

Ekslusiv og svanemerket fiberdyne for varme netter

Enviro er det mest ekslusive kjøpet av Høie sommerdyne. Her får du en norskprodusert fiberdyne som er svanemerket og produsert med tanke på miljø og komfort. Enviro inneholder 100 prosent resirkulert polyesterfiber som er spesielt utviklet for mykhet mot kroppen og lang levetid. Dynen har også et trekk i mykt bomullscrambic som draperer godt rundt kroppen. Enviro er lett å vaske, tørke og vedlikeholde og anbefales til deg som ønsker høy kvalitet og maksimal komfort. Høie Enviro er en bestselger og favoritt som kommer i størrelsene 140×200, 140×220 og 200×220 cm.