Sommerdyne 200×220: Svale netter med romslig plass

Med en sval dobbeldyne laget for sommerhalvåret får du optimal ventilasjon til varme netter. Velg mellom fiber- og dundyner laget av lette og pustende materialer som sikrer komfort gjennom de varmeste månedene.

God søvn er avgjørende for en fungerende, frisk og sunn kropp i hverdagen. Hvordan madrass, dyne og pute man velger er investeringer som påvirker søvn og trivsel i sengen. Når det gjelder dyner kan man velge mellom de tradisjonelle målene på 140×200 centimeter eller en romslig dobbeltdyne på 200×220 centimeter. Med en dobbeltdyne på 200×220 cm får du rikelig med plass alene romslig plass med partneren din. Dynene kan kjøpes som dun- eller fiberdyner for sommer, vinter eller helårs bruk. Sommerdyner er er en lett, luftig og sval dyne, hvor de beste dynene er laget av lette og pustende materialer som gir optimalt ventilasjon, luftsirkulasjon og avkjøling. Når temperaturen stiger er det viktig å velge en dyne som bidrar til å regulere temperaturen, unngå overoppheting og gi god nattesøvn. Til deg som synes helårsdynen blir for varm på sommeren anbefaler vi å investere i en egen sommerdyne. For deg som ofte har det varmt om natten, uansett årstid, er også sommerdyne et godt kjøp.

Fiber eller dun?

Sommerdyne kan, i likhet med vanlige dyner, kjøpes som fiberdyne eller dundyne. Fiberdyner er det beste valget for astmatikere og allergikere, men også til deg som ønsker kvalitet til en gunstigere pris. Dynene er laget av syntetiske materialer som polyester eller mikrofiber. De er allergivennlige, enkle å vedlikeholde, tørker raskt og er behagelige mot kroppen. For deg som foretrekker dyner uten animalske produkter er fiberdyner et godt valg. Dundyner derimot er generelt dyrere i pris, men har enda høyere kvalitet, pustende egenskaper og svært behagelige. Velger du en sommerdyne laget av naturlig dun og fjær fra gjess eller ender får du en luftig, passe isolerende og holdbar dyne som tilpasser seg kroppens naturlige temperatur. Noen av dynene med dun er også merket som allergi- og astmavennlige.

Våre anbefalte produkter i 2024

I prisklassen 1000 til 6000 kroner kan du gjøre gode kjøp av sommerdyne av høy kvalitet. Selv om de dyreste dynene naturligvis har bedre kvalitet, kan du også gjøre gode kjøp for en rimeligere penge. Vi har samlet våre beste anbefalinger av sommerdyner i størrelsen 200×220 cm.

Bestselgende favoritt av kjølig sommerdyne i høyeste kvalitet

Danske Norvigroup sin sommerdyne fylt med 90 prosent europeisk moskusdun er en bestselgende favoritt. Her får du en ekslusiv dyne som er kjølig, lett og behagelig. Dynen har en bæreevne på over 11, konstruert med kassetter som holder dunet jevnt fordelt og et trekk av 100 prosent fin bomullscrambic. Den danskproduserte dynen er både Downafresh- og Øko-Tex 100-sertifisert. Dynen er produsert med trygge materialer og har en kvalitet med 10 års garanti. Med fyll av myk og fin edderdunlignende moskusdun får du behagelig isolering. Dynen er også egnet for personer med allergier. Nordigroup sin sommerdyne anbefales til deg som vil investere i høyeste kvalitet. .

Astma- og allergivennlig dundyne fri for helseskadelige stoffer

sommerdyne 200x220 tilbud

Mayan sin svale sommerdyne scorer høyt på de fleste punkter. Produktet er Oeko-Tex-sertifisert, Downpass-sertifisert og en godkjent astma- og allergivennlig dyne. Sertifiserte Mayan er fri for helseskadelige stoffer og produsert med fokus på dyrevelferd, etikk og kvalitet. Med andre ord får du her en dyne som passer for alle, enten du har allergi, astma eller bare ønsker å forebygge egen helse. Den svale dynen passer perfekt for sommerhalvåret eller til deg som ofte har det varmt om natten. Sommerdynen har en bæreevne på 11 fylt med 90 prosent moskusdun og 10 prosent måkefjær av høyeste kvalitet. Moskusdun gjør dynen lett, myk og isolerende, mens gjør gir en støttende effekt. Dynetrekket av 100 prosent bomullsbatist er mykt og sydd i kassetter med kanalvegger med et fint satengbånd. Alt i alt er Mayan blant markedets beste produkter. Vi anbefaler sommerdynen til deg som vil ha en en dyne som er produsert med naturen og deg i tankene.

Sval sommerdyne med europeisk andedun og små andefjær

Høie er kjent for sin gode kvalitet og komfortable dyner produsert i Norge. Til deg som leter etter en sval sommerdyne i dobbel størrelse til en hyggelig prislapp er Odin et godt kjøp. Her får du en sval dundyne fylt med 50 prosent hvit europeisk andedun og 50 prosent små andefjær med et trekk i 100 prosent fin bomullscrambic. Dynen har en bæreevne på 500 og er et godt valg for sommerhalvåret hvor en svalere dyne gir komfortabel nattesøvn. Odin former seg godt rundt kroppen, er lett, behagelig og konstruert i kassetter som holder dunet jevnt fordelt. Høie sin svale dundyne i størrelsen 200×220 cm anbefales til deg som vil ha en deilig dundyne av høy kvalitet til en gunstig prislapp

Dobbel sommerdyne med spenstig og lettstelt fiber

Vår rimeligste anbefaling finner vi fra Høie. Den svale sommerdynen Gemini er et godt valg når du ønsker rimelig pris og høy kvalitet. Gemini er fylt med spenstig hulfiber av 100 prosent polyester og har et behagelig, lettstelt og slitesterkt trekk som gir god søvn og kvalitet over flere år. Fiberdynen draperer godt rundt kroppen, sikrer sval søvn og høy komfort gjennom sommerhalvåret.