Gjør barnerommet hyggeligere med funksjonell og praktisk husseng

Barn trenger et imøtekommende og hyggelig soverom som innbyr til kos, lek og trygghet. Hussenger skiller seg ut fra vanlige senger. En husseng kombinerer soveplass, lekeområde og praktisk oppbevaring. Vi gir deg våre beste anbefalinger.

Etterhvert som barnet bikker en viss alder, ofte fra 3-årsalderen, blir barnerommet et viktig sted å trives. Som foreldre kan man skape et koselig og funksjonelt soverom som byr på praktiske løsninger. For å utnytte plassen på barnerommet best mulig kan man velge smarte løsninger. En god seng er noe alle barn fortjener, og her er husseng en genial investering. Mens en vanlig seng kun tilbyr en komfortabel soveplass, skiller en husseng seg ut med egenskaper som gir moro og funksjonalitet. Sammen med en komfortabel soveplass kan du med husseng transformere barnerommet til et eventyrland hvor de kan leke, hvile og koble av. I tillegg har sengene lekeområde og smarte lagringsløsninger. Utvalget av husseng består av produkter i forskjellige design, fra slott til piratskip eller mer minimalistisk design. Flere av sengene er utstyrt med skuffer, hyller eller en lekekrok som oppmuntrer til både organisering og kreativ lek.

Velg en husseng med kvalitet og innbydende design

Alle foreldre som vil skape et særegent og innbydende miljø for barna sine bør vurdere å investere i en husseng. Sengene er et godt valg for barn som elsker lek og utforsking, samtidig som du får praktisk oppbevaringsplass for leker, bøker og klær. Utvalget består av hussenger for en hver smak, interesse og preferanser. Nettbutikkene Jotex, Importpris og Drømmeland selger alle et bredt utvalg av hussenger i ulike design som appellerer til barnas fantasier og soverommets interiør. En generell anbefaling fra oss er å velge en husseng av god kvalitet, som er trygg, stabil og med et innbydende design. Jotex, Importpris og Drømmeland leverer alle høy kvalitet og et tidløst design som oppgraderer barnerommet. Velger du en husseng laget av solid heltre får du langvarig kvalitet som familien kan ha glede av i flere år. Sengene kommer i størrelser for både de yngste og eldre barna. En husseng til de yngste barna er vanligvis litt større enn de minste barnesengene, men mindre enn en enkeltseng. Vanlige mål er 70 til 80 centimeter i bredden og 140 til 180 centimeter i lengden. For små barn som har vokst ut av sin første seng og fortsatt er for liten for enkeltseng kan dette være en fin overgang. Størrelser på husseng junior passer godt for eldre barn som vil ha plass til å vokse, bevege seg og ha komfort gjennom natten. Målene tilsvarer vanligvis en standard enkeltseng, med 90 centimeter eller 100 centimeter i bredden og 200 centimeter i lengden.

Våre anbefalte produkter i 2024

Vi har samlet våre beste anbefalinger av lekre, tidløse og praktiske hussenger for barn. For mellom 3000 til 14 000 kroner får du kvalitet, funksjonalitet og stil som barna vil elske.

Magisk trehus med to soveplasser og plass til kreativ lek

Vår dyreste anbefaling av husseng barn er Drømmeland sin Tretopp Køyeseng som både gir trygg søvn og kreativ lek. Sengen er designet som et magisk trehus hvor barna kan la fantasien blomstre. Med en nedre og øvre køye har sengen to soveplasser, hvor en stige brukes til å klatre opp i trehus-sengen på toppen. Den nedre køyen ligger nært gulvet, noe som gjør den godt egnet for de yngste barna. Drømmeland sin lekre husseng gir rom for søvn, hvile, lek, dagdrømmer, lesing og avkobling. Sengen har et tidløst design som oppgraderer barnerommet. Den øvre køyen har tak og sjarmerende vinduer som sørger for en koselig atmosfære. Sengen er laget av slitesterk sponplate, er av høy kvalitet og har en slitesterk lakkert overflate som gjør rengjøringen enkel. Maksimal brukervekt er på 76 kilo, mens mål på 221 centimeter i lengden, 126 centimeter i bredden og 200 centimeter i høyden gir rikelig med plass til lek og søvn. Madrass på 90×190 centimeter kjøpes separat. Vi anbefaler denne unike sengen til foreldre som er opptatt av interiør, stil og kvalitet, som samtidig gjør barnerommet til et sted med trivsel.

Skap et koselig barnerom med rustikk husseng i ubehandlet tre

Jotex Castello sin husseng til barn er en FSC-sertifisert seng laget av robust furu. Sengen er designet som et lite hus og ligner en rustikk hytte som gir barna følelsen av å sove midt i skogen. Castello har et tidløst design med ubehandlet trefarge og malte detaljer som gir en eventyrlig opplevelse. Sengen gir barna en koselig plass å sove om natten og et hyggelig sted å leke på dagen. For å fullføre hyttefølelsen kan du kjøpe Castello sitt gjerde og telt som skaper en koselig kosekrok for barnet ditt. Jotex sin husseng kombinerer kvalitet, estetikk og funksjonalitet på en god måte. Sengen har en størrelse på 159 centimeter i høyden, 90 centimeter i bredden, 208 centimeter i lengden og har madrassmål på 90×200 centimeter. Med sitt minimalistiske og rene design kan Castello brukes av både barn, ungdom og voksne som trives i enkeltseng.

Praktisk, smart og lekker husseng med tre skuffer

Vår billigste anbefaling, er også vår smarteste anbefaling. Her får du en husseng barn som er praktisk, smart og lekker. Sengen har en ramme som er formet som et trehus, hvor du kan henge gardiner for å gi barnet mer privatliv. Sengen kan brukes som lekehus, lesekrok og soveplass, mens de tre skuffene under madrassen gir plass til praktisk oppbevaring. Enten du vil oppbevare klær, leker eller andre ting. Skuffene står på lettglidene hjul som ruller lett på både teppe- og tregulv. Importpris sin husseng er robust og holdbar i kvalitet. Sengerammen er laget av heltre i furu, mens de sterke lamellene gir stabil støtte. Sengen i sin helhet måler 206 centimeter i lengden, 97 centimeter i bredden og 140 centimeter i høyden. Madrass på 90×200 centimeter må kjøpes separat, det samme gjelder gardiner. Utover det er sengen enkel å montere, passer inn i de fleste hjem i sine hvite farge og er et godt kjøp for barn over 4 år.