Gjesteseng: Smarte kjøp av høy kvalitet

Ethvert hjem med regelmessig overnattingsbesøk av familie eller venner bør ha en smart gjesteseng. Med en fleksibel løsning får du en seng med gjesteseng, oppbevaring eller en sovesofa. Vi gir deg våre anbefalinger av gjesteseng med komfort og praktisk design.

Gitt at du har en bolig med tilstrekkelig plass eller ekstra soverom kan det være praktisk å investere i en gjesteseng. Velger du de med fleksible og smarte løsninger får du en gjesteseng som kan brukes til flere ting. Sovesofa gir deg både sofa og seng i samme produkt, en seng med uttrekkbar gjesteseng gir en ekstra soveplass på rommet, mens en gjesteseng med oppbevaring under madrassen eller i skuffer gir mer lagringsplass. Sengene er tilgjengelig i flere former og størrelser for ethvert behov. I nettbutikkene Nordic Dream, Soveromsbutikken, VidaXL og Importpris finner vi et stort utvalg av ulike varianter av gjesteseng. Produktene har moderne design, er laget av kvalitetsmaterialer, er komfortable og praktiske. Hvilken gjesteseng som er best for deg kommer an på plass og budsjett, men de beste kjøpene har høy kvalitet, langvarig holdbarhet og er høye på komfort.

Gjesteseng best i test: Dyre og billige vinnere

Du trenger ikke betale dyre dommer for en ny gjesteseng. For rundt 3000 kroner har vi testvinnere som scorer høyt på både kvalitet og design. Høyere opp i pris vil du naturligvis få enda bedre kvalitet, gitt at du har en lommebok som kan investere. Nettbutikkene VidaXL, Soveromsbutikken, Nordic Dream og Importpris er blant markedets beste på senger med dyre og billige vinnere. VidaXL og Importpris leverer kvalitet for en billigere penge, mens Soveromsbutikken og Nordic Dream har kvalitetsprodukter til en dyrere prislapp. Felles for våre dyre og billige vinnere til deg er at du kan gjøre smarte kjøp med kvalitet, komfort, design og praktiske løsninger.

Våre anbefalte produkter i 2024

Under kan du lese mer om våre testvinnere av gjesteseng. Dobbel, enkel, uttrekkbar eller sovesofa? Her finner du noe for enhver smak.

Nordisk design med komfort og smart oppbevaring under sengen

Vår dyreste testvinner anbefales til deg som vil ha en gjesteseng med luksus, komfort og smart oppbevaring. Sengen kan brukes som gjesteseng eller egen seng, alt ettersom hva som passer deg. Astrid Fjord fra Nordic Dream er en 140×200 rammemadrass i nordisk design, laget av nøye utvalgte materialer og leveres med en overmadrass for optimal støtte. Sengen er konstruert med en smart løsning for oppbevaring, hvor du kan løfte madrassen opp og lagre ønsket ting under. Overmadrassen er spesiallaget med en ErgoFlex-kjerne som reagerer på kroppens temperatur, trykk og fuktighet. Dette sikrer optimal luftstrøm og termisk regulering, slik at du kan nyte behagelig temperatur og riktig avlastning. En annen fordel ved Fjord overmadrass er syv komfortsoner som tilpasser seg kroppsvekten jevnt, reduserer trykkpunkter og gir økt blodsirkulasjon for mer avslappende søvn. I tillegg er overmadrassen trukket med et mykt og bærekraftig trekk av bambusfibre, noe som gir høy pusteevne, temperaturregulerende egenskaper og allergivennlighet. Rammemadrassen er polstret med trekk av ekslusivt møbelstoff, hvor du kan velge mellom fargene lysegrå, antrasitt, mørkeblå eller sand. Ved kjøp av Astrid Fjord kan du selv velge fasthet på overmadrassen med soft, medium eller fast.

Allsidig sovesofa med stil, komfort og funksjonalitet

Danske Innovation Living sin Frode Armlen er vår testvinner av allsidig gjesteseng med stilig design og flere funksjoner. Frode Armlen egner deg for deg som bor i en trang studenthybel, moderne leilighet eller i hus. Sovesofaen tilbyr både behagelig sitteopplevelse og romslig gjesteseng i samme produkt. Frode Armlen kombinerer stil, komfort og funksjonalitet på en god måte, noe som gjør dette til en testvinner. Produktet er designet for å tilfredsstille behovene til deg som bor trangt eller som bare vil utnytte gjesterommet best mulig. Det smarte og moderne designet gjør at Frode Armlen passer perfekt inn i enhver stilfull innredning. Sofaen er utstyrt med høykvalitets posefjærer og en Pocket Spring Dual-madrass som gir ekstra støtte og komfort. Det ekstra laget med mykt skum på toppen av posefjærene sørger for komfort og behagelig søvn. Sammen med sitt kompakte design og maksimale komfort, er Frode Armlen praktisk og enkel å gjøre om til seng. I utslått tilstand blir sofaen en romslig seng på hele 140×200 centimeter. Med andre ord er Frode Armlen godt egnet for både gjesteseng eller til deg som vil spare plass i leiligheten ved å ha seng og sofa i ett. Ved kjøp av sovesofaen kan du kjøpe nakkestøtte som ekstra tilbehør. Velg mellom fargene Vivus Dusty Blue eller Boucle Offwhite.

Multifunksjonell og stilig sovesofa med gjesteseng

Av de billigere produktene med kvalitet og stil finner vi denne multifunksjonelle sofesofaen fra Importpris. Sofaen kombinerer luksusen av sofa med en bekvemmelig gjesteseng, slik at du får et allsidig produkt. Den uttrekkbare sengen er utstyrt med fire hjul, slik at du enkelt kan skifte mellom sofa på dagtid og romslig seng om natten. Eller den kan brukes som sofa på gjesterommet og gjøres om til seng når du har overnattingsbesøk. Et stort pluss er at du får en gjesteseng med plass til to. Selv om dette er en billigere testvinner får du robust konstruksjon av tre som gir langvarig holdbarhet og pålitelighet, også ved daglig bruk. Sovesofaen har et elegant og stilig design med treverk av furu farget i honningbrun, noe som gir et stilfull møbel til rommet. Madrasser på 200×90 centimeter til gjestesengen må kjøpes separat. Vi anbefaler denne testvinneren til deg som vil ha mest mulig for pengene, oppgradere hjemmet og få en praktisk løsning med ekstra sengeplass.

Dagseng, sofa og gjesteseng i ett og samme produkt

VidaXL sin allsidige dagseng i heltre furu er en prisvennlig løsning for deg som ønsker kvalitet, funksjonalitet og stil. Her får du et produkt som kan brukes som dagseng, gjesteseng på soverommet eller en komfortabel sofa i stuen. Med materialer av solid heltre i furu får du en robust gjesteseng med vakkert og rustikk design. Produktet har rette årringer og karakteristiske knuter som får frem furuen på en naturlig måte. Dette gjør den godt egnet for ethvert rom som vil ha en varm og innbydende atmosfære. Det multifunksjonelle designet gjør at dagsengen enkelt kan konverteres til en koselig sofa eller romslig seng, noe som gjør den perfekt som en praktisk gjesteseng når du får besøk. Når det gjelder kvalitet har VidaXL sin dagseng en solid sengeramme i furu som gir holdbarhet og stabilitet. Mens kryssfiner-lamellene sørger for god vektfordeling og holder madrassen på plass for komfortabel søvn. Et annet pluss er at dagsengen har skuffer med lagringsplass til klær, sengetøy eller ting, slik at du får mer orden på rommet. Merk at madrass på 90×190 cm må kjøpes separat. Ønsker du en større størrelse kan dagsengen også kjøpes som 90×200 cm. Vi har valgt naturlig furu som vår favoritt, men sengen er tilgjengelig i fargene hvit, honningbrun, svart og brun.