Test av dunpute: sjekk våre anbefalinger

En god hodepute er helt avgjørende for en god natts søvn. Både putens høyde og komfort påvirker liggeposisjon og søvnkvalitet. Med en dunpute former fyllet seg etter hode og nakke, og gir dermed god støtte samtidig som den føles myk og behagelig.

Det er mange fordeler ved å velge dun. Dette er et naturmateriale med helt spesielle egenskaper. Dun isolerer god, samtidig som det transporterer vekk fuktighet som oppstår gjennom natten, noe som også reduserer faren for midd. Derfor vil en dunpute bidra til en god temperatur i hode- og nakkeområde i tillegg til at den former seg etter dine bevegelser. I dag er dunputer også ofte produsert og markedsført som et allergivennlig alternativ.

Slik finner du en pute som passer for deg

En god pute skal naturligvis være god å ligge på og gi god støtte, samtidig som den ikke skal få deg til å føle deg klam i hode- og nakkeområdet. Når du skal velge pute er det smart å ta utgangspunkt i sovestilling. For deg som sover mest på magen vil en lav pute være det beste alternativet. Sover du mest på ryggen, men samtidig veksler mellom ulike posisjoner, så vil en medium høy pute være å foretrekke. Sover du mest kun på rygg eller kun på siden så kan en høy pute være det beste alternativet for å sikre at du får god støtte til nakken. En høy pute har ofte mer fyll, og inneholder ofte mer fjær enn en lavere pute. En lav pute har ofte mindre fyll og mer dun, der dunen gjør puten mykere og luftigere.

Tips til vedlikehold

Både dundyner og dunputer har den supre egenskapen med å absorbere fuktighet kroppen skiller ut gjennom natten. Derfor er det viktig med godt vedlikehold og jevnlig vask for å sikre at produktene holder seg fine og varer lenge. Dunprodukter kan vaskes på 60 grader i vaskemaskinen. Bruk vaskemidler for ull og skånsom vask der du har i en tredjedel av normal mengde. Unngå bruk av skyllemiddel da dette forringer de naturlige egenskapene i dun. For tørking i en tørketrommel bør du bruke tennisballer eller tørkeballer som sørger for jevn fordeling av dunfyllingen. Deretter bør du tørke i omganger på 30 minutter der du rister løs eventuelle dun og fjær som har klumpet seg før du fortsetter. Det er faktisk anbefalt å riste dunputene daglig da dette bidrar til at dunene får luft og lettere holder på spensten. Du bør derimot unngå å banke eller slå på dunprodukter da dette kan ødelegge dunet.

I vår testguide av dunputer har vi hovedsakelig vurdert kriterier som komfort, kvalitet og produktegenskaper.

Våre anbefalte dunputer

Kvalitetspute med luksusfølelse

Modellen Dunpute Luksus gir deg rett og slett en avslappende ro som legger til rette for en optimal nattesøvn. Med kombinasjonen 50 prosent dun og 50 prosent fjær er dette en pute som sørger for at det hverken blir for varmt, for kaldt eller for klamt. Du merker at ByNight Dunpute Luksus har en unik evne til å regulere temperaturen hvor dunfyllet isolerer både mot varme og kalde, samt transporterer fuktighet. Størrelsen på puten måler 50 x 70 cm. Norsk Dun har lange tradisjoner for å lage dundyner og dunputer til kresne nordmenn. Over tid har produsenten også opparbeidet en betydelig erfaring i å utvikle nye og funksjonelle dunprodukter. Kolleksjonen «ByNight» er utviklet med omsorg og med fokus på bruksområder og komfortnivåer. Som navnet «ByNight Dunpute Luksus» antyder så er dette en pute som gir deg en skikkelig luksusfølelse med fokus på komfort som ikke blir for bløt eller for hard. Testvinner!

Svanemerket drømmepute

Sover du på siden vil Drøm dunpute Høy være et godt valg. Her får du en høy, middels fast pute med sydd kanal for bedre fordeling av dun og fjær. Det sikrer puten stabilitet og du får god støtte til nakke og rygg. Et stort pluss er at produktet er svanemerket og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Dette er en pute med god tyngde og bra komfort samtidig som den opprettholder sin fasong og bæreevne. Puten måler 50 x 70 cm, veier 650 gram og har et trekk bestående av 100 prosent bomull. Innholdet er ren, hvit europeisk Muscovy dun fordelt på 70 prosent dun og 30 prosent små fjær. Dette er en miljøvennlig pute med lang levetid som sørger for et komfortabelt sovemiljø med kombinasjonen av herlig mykhet og god stabilitet.

Premium dunpute i 3 versjoner

Med tre ulike størrelser er det lett å velge den puten som passer perfekt for deg og din kropp. Dunpute Luksus kommer nemlig som både Lav, Medium og Høy. Fyllet sørger for en myk og luftig følelse samtidig som den har god bæreevne. Dette er en ren og meget deilig pute som passer fint enten man liker best å sove på magen, ryggen eller på siden. Puten er godkjent av Norges Astma- og Allergi Forbund. Det myke trekket sørger for ekstra komfort og god holdbarhet.

Prisgunstig modell

Sover du på ryggen vil Embrace Dunpute være et godt og budsjettvennlig putealternativ. Denne varianten passer også perfekt for deg som vil ha en ekstra pute som du kan bruke når man leser på sengen, og man ønsker å ligge litt høyere opp med hodet. Her får du rett og slett en god kombinasjon av fasthet og mykhet som gjør at puten gir god støtte uten å føles for hard. Puten består av 30 prosent andedun og 70 prosent andefjær, mens trekket er 100 prosent bomull. Størrelsen på puten er 50 x 70 cm og den veier 800 gram. Puten tåler vask på 60 grader.