Dette er markedets beste barnesenger

I mylderet av markedets store utvalg av barnesenger kan det være vanskelig å vite hvilken man bør velge. Vi guider deg gjennom tips, råd og beste kjøp av barneseng.

Etterhvert som barnet vokser ut av sprinkelsengen er det på tide å kjøpe en ny barneseng. 3 år er gjerne den magiske alderen hvor barnet går fra sprinkel- til vanlig barneseng. For å skape et trygt, godt og innbydende sovemiljø er det viktig å velge en barneseng de kan trives i. Hvordan man skal velge riktig kan være vanskelig å vite når man ser på markedets store utvalg av barnesenger. Her finner du høy barneseng, lav barneseng, køyeseng, husseng og helt enkle senger. Du finner også barneseng med sklie, barnesenger som er formet som en bil eller senger med prinsesse som tema. Vi har avgrenset søket etter barnesenger til de med høy kvalitet, et tidløst design og med funksjonalitet. For et langvarig kjøp kan det være greit å velge en barneseng de kan bruke over flere år, også når de blir ungdommer.

Barneseng 90×200 i ulike former og fasonger

Som foreldre er det viktig å velge en riktig barneseng. 2 år gamle barn trenger naturligvis en mye mindre seng enn en 4-åring, men fra barnet er passert 3 år kan de trygt sove i en klassisk enkeltseng med 90×200 madrass. Barneseng til små barn som har vokst ut av sprinkelsengen kommer i et variert utvalg. En populær modell er en helt vanlig enkeltseng uten noe mer tilbehør, mens barneseng med pult, køyeseng eller barneseng med oppbaveringsplass under er praktiske favoritter. Disse er en bestselger for familier som vil ha funksjonalitet og ekstra lagringsplass, spesielt hvis barnerommet har begrenset med plass. Designet på sengene varierer i farger og stiler med alt fra sjarmerende trekonstruksjoner til mer moderne eller fargerike design.

Tenk over dette før du kjøper ny barneseng

De beste modellene av barnesenger er de som kombinerer kvalitet med sikkerhet og komfort. Før kjøp av ny barneseng har vi samlet fem grunnleggende faktorer du bør ta hensyn til.

  • Bud nummer én er å prioritere sikkerhet når du velger barneseng. Vær oppmerksom på at du kjøper en seng som oppfyller krav til sikkerhetsstandarder, er solide, stabile i konstruksjon, uten skarpe kanter eller uten løse deler.
  • Når det gjelder størrelse er det viktig å velge en barneseng som passer barnets alder, størrelse o behov. Størrelsen bør være stor nok til at barnet kan ligge trygt og komfortabel gjennom hele natten.
  • Kvalitet fremfor kvantitet og billigst mulig. Vi anbefaler å velge barnesenger som er laget av slitesterke og giftfrie materialer som er trygge for barn å sove i. Gode valg her er barnesenger laget av for eksempel massivt tre, som gir både holdbarhet og sikkerhet.
  • Foreldre er gjerne mer opptatt av design og stil enn barna, men ved valg av barneseng kan det være fint å tenke på barnets behov. Enten det er farger, temaer, et enkelt design eller funksjoner som innebygd oppbevaring.
  • Barnesenger skal være komfortable å sove i, noe som stiller krav til å velge en madrass med kvalitet og støtte. De fleste senger selges uten madrasser.

Våre anbefalte produkter i 2024

Vi har samlet våre beste anbefalinger av barnesenger som oppfyller krav til sikkerhet, kvalitet og komfort. I prisklassen 2000 til 8000 kroner finner du her gode kjøp til barnerommet.

Slitesterk og justerbar barneseng i klassisk design med moderne funksjoner

Manis-H sin funksjonelle og stilfulle barneseng passer inn i ethvert barnerom. Mimer kombinerer klassisk design med moderne funksjoner for å gi barnet en trygg og komfortabel soveplass. Barnesengen har rene linjer, en robust konstruksjon og er laget av slitesterk MDF med en hvit finish som gir et lyst preg på rommet. For ekstra trygghet har Mimer en solid sengekant som gjør at barnet ikke faller ut på natten. Barnesengen har praktiske skuffer for ekstra lagringsplass av klær eller leker, mens den justerbare sengebunnen lar deg justere sengen etterhvert som barnet vokser. I full lengde måler Mimer 204 centimeter, 97 centimeter i bredden, 55 centimeter i høyden og er egnet for både store og små barn. Madrass må kjøpes separat med målene 90×160 eller 90×200 cm. Vi anbefaler Manis-H sin justerbare barneseng til deg som vil investere i en pålitelig, funksjonell og attraktiv soveplass for barnet.

Praktisk og plassbesparende barneseng med skrivebord

Drømmerom sin praktiske og plassbesparende barneseng er halvhøy i størrelsen og utstyrt med skrivebord. Sengen kombinerer soveplass og arbeidsområde på en smart måte, noe som gjør dette til en god investering for barnerom med begrenset plass. Den halvhøye konstruksjonen gir også ekstra lagringsplass eller lekeområde under sengen. Mens det integrerte skrivebordet egner seg godt for lekser, tegning eller andre kreative aktiviteter. Sengen har et moderne og stilrent design som passer inn i enhver interiørstil. I tillegg får du en barneseng av høyeste kvalitet. Drømmerom sin seng er konstruert i solid tre og MDF for stabilitet og holdbarhet, mens den hvite og trelyse finishen gir et lyst preg på rommet. Den halvhøye barnesengen måler 204 centimeter i lengden, 114 centimeter i bredden (inkludert trappen), 120 centimeter i høyden og brukes med 90×200 madrass. Merk at madrass må kjøpes separat.

Sjarmerende og rustikk barneseng av massiv fur

Evora Mini fra Jotex er en sjarmerende barneseng laget av massiv furu som gir en rustikk og naturlig følelse. Produktet er FCS-sertifisert og derfor et bærekraftig valg. Utover det har Evora Mini en lun og koselig kant rundt tre sider, noe som skaper et trygt sovemiljø for barnet. Med ribbebunn har sengen god støtte og komfort. Evora Mini måler 58 centimeter i høyden, er 96 centimeter bred, 208 centimeter i lengden og passer med madrass på 90×200 centimeter. Med solid konstruksjon, høy kvalitet og et tidløs design er Evora Mini en barneseng som varer lenge.

Hypoallergenisk og lettstelt juniordyne med nøye utvalgt fiber

Av fiberdyner er Høie Hygea en bestselger og testvinner av dyner til barn. Hygea er en fiberdyne med nøye utvalgt fiber av 100 prosent polyester med et tettvevd trekk i bomull. Kombinasjonen av dette reduserer at midd bosetter seg i dynen, samtidig som du får en hypoallergenisk og lettstelt dyne. Hygea er lett å vaske, tørker fort og et godt valg for barn med astma eller støvallergi. Dynen er medium varm og egner seg til bruk året rundt. Vi anbefaler Hygea til deg som foretrekker fiberdyne av høyeste kvalitet for husets yngste medlemmer. Velg mellom juniordyne str 100×140 eller 80×100 og 65×80 cm som er en perfekt dyne-størrelse barn under 14 måneder.

Gi barnet en teltopplevelse på soverommet

Importpris sin lekre barneseng er en sengeramme med telt som gir et morsomt og praktisk tillegg til barnerommet. Sengen skaper en koselig og privat atmosfære, samtidig som barnet får en spennende soveopplevelse. Her får du en barneseng laget av slitesterkt og solid materiale med en sengeramme av furu som har pålitelig støtte og komfort. Den hvite fargen på sengen gjør at den passer inn på alle barnerom og brukes med madrass på 90×200 centimeter. Vi anbefaler den litt annerledes sengen til deg som vil skape en koselig og trygg soveplass for barnet ditt.